Събота, 27 Април 2024, 11:09

Неделно хоро и надиграване в Правец

10 Май 2015, 16:26
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4343 21


Пъстри и весели хора и ръченици се извиха на площада в гр.Правец в неделя, когато на гости е най-българското фолклорно шоу в ефира – „Надиграй ме на неделното хоро“  с БНТ 2. Предаването, което изправя едни срещу други непрофесионални танцови състави от цялата страна, събра жители и гости на Правец в центъра на града, за да възроди традицията на неделните български хора. Празникът започна с изпълнение на гостите от Етрополе - Фолклорен ансамбъл "Балканска младост"  с ръководител  Калинка Пушкарова. Единият от водещите – актьорът Божидар Попчев подканваше жителите на Правец да подкрепят участниците. Докато той събираше публиката на площада, колегата му Асен Павлов проверяваше последните приготовления на участниците - фолклорна школа „Бояна“ - гр.Правец с ръководител Яна Йорданова и фолклорен танцов ансамбъл „Правец“ с ръководител Борислав Ковачев. В четирите кръга на надиграването, почти час и половина, танцьорите от двете групи показаха фолклорни ритми и хора от различни области на България в опит да спечелят симпатиите и повече точки от журито.  Участниците се изправиха в танцов двубой, който премина в четири кръга - етнографско хоро, хоро от региона, хоро зададено от журито и ръченица. 
С нелеката задача да изберат по-добрия тим и този път бяха натоварени Антоанета Асенова и Димитър Манов, а компания им правеше и секретарят на Община Правец Албена Петрова.
Докато журито обсъждаше резултатите поздрав към всички присъстващи отправи народната певица към читалище "Заря 1895" Веселка Христова.
Победители в „Надиграй ме на неделното хоро“ със 110 точки станаха фолклорен танцов ансамбъл „Правец“. Те ще се срещнат с останалите победители на големия финал през юни в София.
За финал на фолклорното шоу жители, гости и участници се хванаха на неделно хоро.
 
Гледайте „Надиграй ме“ по БНТ 2 с участниците от Правец на 24 май. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (21)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Май, 17:49

    Кмете,хубаво мероприятие ,но столовете са празни.Хората не ви посещават събитията,защото не ви уважават и не ви искат.Направете си изводи.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Май, 18:11

    Тъпанар- това ли видя на тези хубави снимки. Който е пожелал е бил там, а който е оскотял си прави тъпи анонимни изводи

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Май, 19:00

    Браво на танцьорите

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Май, 20:24

    Защо непрекъснато се заяждаш? Какво общо има кмета с това мероприятие? Той дори днес беше организирал почистване на града! Спрете с тези злорадства и погледнете с радост и удоволствие на мероприятията, които се провеждат в Правец. Понеже не харесваш кмета, то не ходиш на театър, не ходиш на тържества и други неща, които се провеждат в Правец, не, не ходиш защото ти е толкова потенциала, а се оправдаваш с кмета! Кмета си ни е много добър и по всякакъв начин се стреми да подобри и разнообрази скуката на жителите на Правец в този труден момент за цяла България, но ние сме неблагодарници!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: do 1-vi 10 Май, 20:29

    az ne vijdam prazni stolove, ima daje i mnogo pravostoq6i!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Май, 20:32

    Razbrah,4e I na Nina ot Botevgrad tanciorite 6te igraqt ne6to vuv vtornik ve4erta

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Май, 20:42

    Къде видя кмета бе тупан?Това е мероприятие на БНТ и Правец се гордее ,че е избран за това предаване,което ще има и продължение на 24 май в Ботевград.Изборите са далеч,ама простотията е ежедневие за някой като теб.От всичко това изглежда,че нито си пожелал да си изчистиш кочината си,нито да отидеш на площада.Простей си и чакай,както на времето беше казал не безизвестния генерал Добри Терпешев, "и на коча се клатят ,но не падат".

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Май, 21:04

    Ама това мероприятие не е ли организира от Албена. Тя така гио говори:)

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 10 Май, 21:51

    браво на танцовия състав правец . къде са тръгнали клуб хоро да се състезават с тях . незнаят ли че има танцьори по на дваисе години на сцена . даже раковата как я наричат рачова не е така

  • Отговори (0) (1)
    10. добавен от: Анонимен 10 Май, 22:02

    horata sa svobodni da si ijkajat mnenieto. v pravez zari takav strah, che kogato stava vapros za kmeta ne smeyat duma da kajat. taka,che ne mi pravi analiz kakvo ste pi6a i govorya. ot takiva lizachi sme na tova polojenie. balgarinat e nestasten ne zastoto e beden, a zastoto e ograben ot takiva kato lübimiya ti kmet, chieto dosie stoi i chaka red.kato tolkova go hvali6 si go vsemi v kasti, ama ne znam dali beni ste ti go otstapi za vtemenno polzvane.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete