Петък, 29 Март 2024, 14:25

Нефтохимик и Спортист (Своге) си отбелязаха 6 гола и удариха 5 греди

11 Декември 2020, 15:44
(0) (0)
Своге - Спорт
Прочетена: 956 0


Шест гола и пет греди видя стадион "Лазур" в мача от 18-ия кръг на Втора лига между Нефтохимик и Спортист (Своге). Гостите продължиха отличната си серия, след като спечелиха с 4:2, докато домакините останаха без успех на своя стадион през тази кампания. Попаденията за победителите реализираха Иво Харизанов (6), Айкут Рамадан (10) и Деян Христов (43, 90), а Симеон Вешев (20) и Октай Юсеин (77-дузпа) бяха точни за бургазлии.

Три пъти гредите помогнаха на "шейховете", а два пъти те спряха Нефтохимик. Вторият път в 85-ата минута, когато резултатът можеше да стане 3:3. На много лошия терен в Бургас буквално час преди мача стана ясно, че играчите на Николай Кръстев, който са лъгани вече месеци от ръководството, излязоха на терена, за да спасят честта на "зелено-черните", тъй като срамът от неявяване за срещата предвид телевизионното излъчване, щеше да е огромен за клуба и бургаския футбол.

Гостите, които пристигнаха край морето в серия от шест победи и едно равенството в последните си седми мача, не изиграха най-добрия си мач, но въпреки това спечелиха важни три точки.

Двубоят започна отлично за гостите от Своге. Още в 6-ата минута бранителят Иво Харизанов се разписа, след като се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с точен удар откри резултата. Таранът на гостите Долапчиев пропусна да удвои веднага след това, тъй като нацели гредата със силен удар с левия крак.

Няколко минути по-късно гостите отнеха топката в центъра на терена. Кълбото стигна до Долапчиев, който изведе Рамадан и той удвои.
В 15-ата минута Долапчиев излезе сам срещу вратаря Петър Иванов, като останаха съмнения за засада, но юношата на Левски показа добър рефлекс и спаси вратата си от трети гол. Разклатеният от финансови проблеми състав на Нафтата, който буквално преди мача не се знаеше дали ще излезе на терена, е тотално надиграван от гостите. В 19-ата минута гол на Томи Костадинов бе отменен поради засада, но такава нямаше и реферите сбъркаха при своето решение.

Буквално в следващата атака Симеон Вешев намали. Той се разписа с глава след центриране на Николай Костов.

В 36-ата минута Долапчиев удари за втори път гредата на вратата пазена от Иванов.
Малко преди края на първата част гостите все пак стигнаха до нов гол. За пореден път Долапчиев се измъкна от защитата на "шейховете", като опита да намери съотборник на задната греда, но Иванов пресече подаването. Топката обаче попадна във връхлитащия Деян Христов, който с майсторско изпълнение вкара за 1:3 в 43-ата минута.

На почивката Богомил Богомилов влезе за гостите, а късметът бе на страната на Стефано Кунчев в 49-ата минута. Тогава дясната му греда спря Нефтохимик от втори гол, след като Цветан Филипов стреля от воле от 22 метра. Левият защитник Ташев стана много активен и именно след негов пробив топката стигна до Филипов.

Нов сериозен пропуск направи Долапчиев, който от пет метра не уцели вратата в 50-ата минута. Веднага след това Петър Иванов и отбраната пред него сбъркаха в разиграване, но стражът спаси. Секунди по-късно Христов удари трета греда за Своге. Той бе изведен от Долапчиев и със силен изстрел нацели лявата греда на домакините.

В 77-ата минута, докато играчите на Своге бях с човек по-малко, тъй като се оказваше медицинска помощ на техен футболист, Нафтата получи право да изпълни дузпа. Юсеин изпълни майсторски и намали.

Домакините започнаха да вярват, че могат да вземат нещо в този мач и бяха близо до равенството в 85-ата минута. Тогава обаче първо горната греда след далечен прехвърляш удар спаси Кунчев, а при добавката капитанът Борислав Стойчев изби от голлинията. Последната минута Долапчиев изведе Христов и той с плътен удар довърши домакините с четвърти гол. 

Така отборът на Своге завърши 2020 година в най-добра форма от всички тимове във Втора лига, след като има 22 точки в последните осем кръга. С актив от 26 точки "сините" останаха на шесто място, докато Нефтохимик с едва седем точки е на последната позиция.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete