Сряда, 24 Април 2024, 08:25

Нека помогнем на Марин в битката с рака!

26 Юли 2022, 15:54
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2899 36


На 32 години, в разцвета на мъжките си сили, Марин Петков от Етрополе е връхлетян от чумата на XXI век – рака! Всичко започва с болки в тестисите през 2021 година. Многократни Марин се изследва чрез туморни маркери в родния си град. Всички показвали са в норма според медиците и място за притеснение няма.

Не след дълго, обаче, болките се усилват и стават нетърпими. Прегледът при изтъкнат уролог в столичната „Александровска“ болница поставя тежка диагноза - тумор на единия тестис с множество разсейки на лимфните възли. Материалът, предаден за хистологично изследване показва, че е злокачествен.
На 6 август 2021 г. е направена спешна операция по премахване на увредения тестис. Надеждата на медиците и Марин е по този начин разсейките в тялото да се ликвидират, с което да се реши проблемът.

Вместо това, започва страшното. Тръгват отново голямо количество разсейки по лимфните възли към кръста и бъбреците. Направен е ПЕТ скенер, където те ясно се открояват.
Марин започва спешна химиотерапия. Назначени са му 3 курса от столичната болница. След приключването им отново е подложен на ПЕТ скенер. Резултатите от него са обнадеждаващи - има занижаване на разсейките до 12,8%. Медиците назначават още два курса химиотерапия, за да стопят до максимална степен разпространението на онкологичното заболяване.

Следва нов удар. Жестоки болки в бъбреците и кървава урина сполетяват Марин. Състоянието отново се влошава до степен, че не може да спи от болка. Лекарите решават да поставят стент – тръбичка за отпушване на бъбрека до пикочния мехур.
След това се налага ново изследване на ПЕТ скенер. Данните са изключително тревожни - установява се, че разсейките са се увеличи до 68%. Лекарите в „Александровска“ болница казват на Петков, че единственият изход е да премахнат левия бъбрек и да се продължи с химиотерапията, без да е ясно нейната крайна ефективност.

Тогава Марин решава да потърси по-добър развой в турска клиника. Негови близки споделят, че в болница „Анадолу“ в Истанбул има много по-голям шанс за ефективно лечение и запазване на бъбрека. Примери с излекувани българи там има много.

Марин постъпва в болницата на 19 юли 2022 г. и започва отначало изследвания. Те потвърждават главоломното нарастване на разсейките на злокачественото заболяване в организма.

Лекарите в южната съседка назначават 5 тежки курса на химиотерапия по 5 дни. Те са за периода от 19 юли до 19 октомври с интервали между тях. Медиците дават шанс за запазване на бъбрека – органът, който в огромна степен пази тялото от още по-ожесточеното нападение на разсейките. Каквито и да са резултатите от новия ПЕТ скенер в края на химиотерапиите, едно е сигурно – 10-часовите вливания ще продължат и след това.

За трите месеца на химиотерапия, престой, изследвания и други разходи по скъпоструващото лечение са необходими 60 000 евро. Семейството на Марин не може да си го позволи, а ние се обръщаме към всяко едно голямо и добро сърце, каквото има Марин, да помогне в този труден момент за изпитание.

Може да дарите средства по следната сметка:

Банка ДСК АД – Клон Етрополе
IBAN: BG76STSA93000026192505
BIC: STSABGSF
Марин Мирославов Петков
Основание: Дарение за лечение

Източник: balkanec.bg

Коментари (36)

  • Отговори (19) (4)
    1. добавен от: Анонимен 26 Юли, 20:14

    Кураж ти желая, младежо! Аз съм в същото положение като теб. Господ да ни пази!

  • Отговори (7) (5)
    2. добавен от: Анонимен 28 Юли, 13:59

    Нека и общината помогне!

  • Отговори (5) (3)
    3. добавен от: Анонимен 28 Юли, 16:23

    Хайде етрополци. Да покажем, че можем и да помогнем кой с колкото може.

  • Отговори (6) (1)
    4. добавен от: Иванова 28 Юли, 20:11

    Аз ще помогна !

  • Отговори (5) (9)
    5. добавен от: Анонимен 28 Юли, 20:58

    Дебелак имаш неизплатени грехове затова ще умреш от рак

  • Отговори (4) (7)
    6. добавен от: Анонимен 28 Юли, 21:00

    Се тоя дебелак на всякаде го разтягат станахме исторически с тоя дебел плазмен телевизор Има бог той е Решил да го умори заради грехове и щом е решил да бъде с рак не ще.го.спасите

    • (8) (1)
      1. добавен от: Анонимен 29 Юли, 08:19

      Трябва да си много прост, 6, за да напишеш такава простотия. Има Бог, да. Утре този Бог може да реши точно ти да плащаш грехове! Нищо не се знае. Ракът се получава в много случаи от непрекъснат стрес, дали на работното място, дали в семейството, дали от това, че си безработен. Днес голяма част от обществото ни е болно от рак. Няма да те отмине и теб, бъди сигурен. Моли се на Господ да е по-късно, за да можеш да поживееш на този свят.
      А пълнотата на човек се получава от доста причини - и от заболяване, и от залежаване, и от много неща.

  • Отговори (6) (1)
    7. добавен от: Анонимен 29 Юли, 00:58

    Срам нямате ли?Който и да е,какъвто и да е,не сте вие хората,които да го съдите.Бъдете човеци,колкото и да ви е трудно.

  • Отговори (3) (3)
    8. добавен от: Анонимен 29 Юли, 12:25

    Марин дебелия неможе село ден да ми коли коне крави прасета да ги изяжда и да вика ох преядох ми то е от преяждане и дебелото тоя рак

  • Отговори (2) (7)
    9. добавен от: Шабан 29 Юли, 12:32

    Место. Трябва да се консумира рядко ако се консумира то трябва да е не повече от 40 дена и то през зимата най дълго време. Честото продължително време. На консумиране с месо преяждането застоялия начин на живот. Излежаване мързел ленност води до рака Исляма е Религия и Наука както

    • (0) (1)
      1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 12:54

      Наври си го в гъза потен циганин убежденията ти Наука и религия .... ти си пълен глупак не познаваш ни едното ни другото! Убежденията ти си носи по други географски ширини!

  • Отговори (2) (5)
    10. добавен от: Шабан 29 Юли, 12:50

    Както. пише в коран-кирим ето че човек живеейки като прасе излежавайки се мързелувайки и преяждайки се разболява ето ви основите на рак. Но има една друга болест която е дадена От Аллах за хората за да бъдат по-Разумни болестта се нарича в древно време. Болест охолство болестта на богатите от постоянно угажда не е подагра за това Аллах е разпоредил На не се пие Ако се пие това е през Месец Наеиф така известен месец Разпъване на шатри Пиенето носи главоболие и провал на човек човек не е създаден за яде сурово месо и не е месоядец за това месото да се консумира малко или. Рядко. А относно Свинското месо е вредно и отровно месо Сиреч трови кръвоносната система на човек В сура 27,1 пише за свинското. Че прасето е мръсно животно яде всичко месото му е мръсно и отровно А сега и по темата за болния човек Рака се дели на външен и вътрешен рак. Рак който човек причинява сам с свой то безумие. Това е външен рак а рак вътрешен на кръвта костите и органите е рак за Наказание. Заради редица от грехове Ширк Голям Ширк Затова Аллах отмина живота му за престане с греховете си Ширк. Когато Аллах съди той гледа на Ширк ако умреш от Такъв вит рак Аллах подсказва че те взима защото той не иска да грешиш повече

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 29 Юли, 18:13

      Лелееее….. аман от луди! Пийте ги тези хапчета дето ви ги изписват по лудниците бре!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete