Понеделник, 20 Май 2024, 09:51

Невена Борисова облича звездите зад Океана

25 Август 2012, 12:50
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1629 0


В света има 100 дизайнери, които диктуват модните закони, поне според списание “Вог”. В първата десетка са Том Форд, Дона Карън, Донатела Версаче и още куп световноизвестни имена. Сред тях обаче има и една българка – Невена Борисова. Нашето момиче влиза в Топ 100 на личностите, които определят тенденциите в модата и изкуството заради изключителния й афинитет към стила и дизайна. Въпреки че Невена е абсолютно неизвестна у нас, зад Океана тя има стотици почитатели, някои от които топзнаменитости, пише сайтът edmondo.com. 

От България до Лос Анджелис 

Креативната моделиерка прекарва детството си у нас. Баща й е професионален фотограф, а майка й - ядрен физик. Невена обаче не наследява от родителите си нито любовта към науката, нито към снимането. Самата тя признава, че най-голяма заслуга за кариерата й на дизайнер изиграва баба й, която била шивачка. Когато навършила 16 години топстилистката се мести с баща си в Лос Анджелис и оттам започва професионалното си развитие. Докато учи в гимназията работи в магазин на Melrose Avenue и още тогава създава първата си собствена линия бижута. Едва навършила 22 пък отваря първия си собствен бутик на булевард Robertson в Лос Анджелис, улица,известна като рай за знаменитостите.

Модно гуру

Българката, чиито заслуги са признати от “Вог”, има интересна модна биография. Тийнейджърката, заработвала джобните си пари като продавачка в бутик, сега работи с модна къща Missoni и с известни марки от ранга на Alexander McQueen, Burberry, Alexander Wang, Preen, Isabel Marant. За да набавя най-доброто от света на модата за своите клиенти, нашето момиче пътува постоянно. Европа, Азия или Америка – за нея разстоянието няма значение в преследване на перфектната дреха или аксесоар.

Бутик Curve 

Първият й магазин е кръстен Curve и в него могат да бъдат намерени на едно място много дизайнерски дрехи и аксесоари, селектирани от колекциите на най-големите световни брандове. Невена има още три магазина – в Ню Йорк, Маями и в Сан Франциско.

Невена е една от малкото нашенки, които са си партнирали с Британския моден съвет, който стои зад Седмицата на модата в Лондон.

Печелившият ход 

Тайната на успеха на българката в САЩ се крие във високите й критерии при подбора на стоките, които предлага. Най-висококачественият памук, естествена кожа, вълна и коприна - това са 4-те компонента на перфектния гардероб според модните правила. Явно и Невена ги спазва стриктно, тъй като бутиците й са любимо място за шопинг на много от известните личности зад Океана. Борисова държи и на цветовете. Екрю, сиво, бяло, черно и деним – по рафтовете на магазините й не присъстват електриковите нюанси, които много модни критици определят като “преходна вълна” в стилово отношение. Класическите нюанси правят дрехите, които тя продава, на практика винаги модерни.

Нашенката облича Каролина Куркова

Невена определено залага на ретро мотивите в колекциите, които подбира за бутиците си. Като истинско модно гуру тя предлага на клиентите си определени брандове, които са известни с винтидж облеклата си. Овехтели обувки, разкъсани колани, изкуствено състарени дантели или пък дрехи с фабрично рисувани петна – всичко това може да се открие по рафтовете на магазините й.

Вероятно заради голямото разнообразие или заради отличаващия се европейски привкус на модните й сбирки госпожицата се превръща в моден съветник за някои от големите звезди в САЩ. Сред тях са красавиците Каролина Куркова, Джесика Шор и Джулия Стайлс. Трите дами се допитват за всяка част от облеклото си до българската стилистка, която се грижи всекидневно за отличната им визия.



Източник: novinar.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (255)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete