Сряда, 8 Май 2024, 07:38

Никола Цолов: Искам да излезна във Формула 1 с българска каска, никога не бих сменил флага си

15 Август 2023, 15:56
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 934 3


Голямата надежда на България в автомобилните спортове - Никола Цолов, направи любопитни разкрития за любовта си към родината, своя прякор и патриотичния дизайн на каската си. Пилотът във Формула 3 даде интервю за официалния сайт на надпреварата.

"Първата ми каска беше с бяло, зелено и червено – цветовете на българското знаме. Винаги съм карал с такава каска, откакто имам персонална разцветка. Преди четири години карах с бяла каска и дойде моментът да си избера дизайн. Първоначално исках нещо с повече цветове, но след това се замислих с какво ще бъда по-различен от всички останали и как ще ме разпознават на пистата", разказа Никола.

"Ако си с твърде цветна каска, на пистата е много трудно да те разпознаят. Но с този изчистен и класически дизайн е много по-лесно да бъдат разпознат от далече. Всяка година правя дребни промени, тази година добавих зъбните колела отгоре, които не значат нищо, но добавят нещо към дизайна, вместо той да е чисто бял."

"Разбира се имам и моите спонсори, които помагат дизайнът да е по-завършен. Освен това, когато са само три цвята, е по-лесно да се разпознаят всички спонсори, което е едно от най-важните неща. Отзад имам нещо, което е много важно за мен."

"Когато карах с картинга, участвах в международни състезания, където коментаторите измисляха прякори за пилотите, които бяха в челото. Те ми измислиха прякора Българския лъв и той ми остана. Сега ме знаят по този начин, дори и в България, което е много приятно."

"Българският лъв тръгва от нашия герб, които има два лъва от двете страни. Горд съм, защото никой от моята страна не е правил нещо подобно на такова ниво. Радвам се, че представлявам България и се надявам да бъда първият български пилот във Формула 1, това е мечтата ми."

"Мисля, че мечтаната ми каска ще бъде сходна с тази. Винаги искам да съм с прост дизайн с българския флаг, защото започнах по този начин, а и означава много за мен. Ако стигна до Формула 1 като първия българин, със сигурност ще искам да запазя флага. Може да има малки промени в зависимост от отбора и спонсорите, но основата ще бъде същата".


Източник: Btv.sport

Ключови думи: Никола Цолов

Коментари (3)

  • Отговори (14) (1)
    1. добавен от: Анонимен 15 Август, 16:14

    Напуснеш ли Ботевград,имаш шанс за всичко!

  • Отговори (6) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Август, 19:08

    Само напред!

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Август, 19:57

    Бъди здрав и сбъдвай мечтите си!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete