Неделя, 8 Септември 2024, 02:54

Никола Цолов с първа победа в основно състезание във Формула 3

21 Юли, 17:37
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 631 34


Никола Цолов спечели своята трета победа във Формула 3 и първа такава в основно състезание, след като триумфира в дългата надпревара на пистата „Хунгароринг“ в Унгария.

Българския лъв стартира от второто място на стартовата решетка и още в първите метри успя да изпревари своя съотборник Лорън ван Хьопен, който направи малко по-слабо потегляне. Нидерландецът пробра да затвори траекторията пред Цолов в дългия спринт до първия завой, но това не беше възможно заради по-добрия старт на българина.

След като поведе Цолов се опита да се откъсне на повече от секунда пред своя съекипник в АРТ и това се получи, но само временно. Ван Хьопен успя да смъкне пасива си до под секунда още преди края на втория тур и практически през цялото време разполагаше със системата DRS, с която да атакува в спирането за първия завой.

В първата половина на дистанцията от 23 обиколки той умишлено не правеше това, за да могат двамата с Цолов да се откъснат от движещият се на третото място Ноел Леон. В края Ван Хьопен започна да притиска по-сериозно Цолов, но българинът не трепна и удържа първата позиция, печелейки първата си неделна победа. За това спомогна и фактът, че надпревара финишира зад колата на сигурността, която се появи два тура преди финала след инцидента между Арвид Линдблад и Матиас Сагасета в подхода за четвъртия завой.

До момента Българския лъв имаше два успеха в спринтовете в Монако и Австрия, но сега той прибави към своята сметка и много по-ценен триумф в основна надпревара. Повече победи от Цолов от началото на сезона има единствено Линдблад, който е с четири, по две в спринтовете и в основните стартове.

Ван Хьопен завърши на второто място, а мексиканецът Леон допълни местата на подиума. Леонардо Форнароли финишира четвърти, точно пред третия пилот на АРТ Кристиан Менсъл, който направи няколко категорични изпреварвания в началото, но не успя да се пребори с италианския пилот на Тридент. Сантиаго Рамос, Калъм Войзин, вчерашният победител Никита Бедрин, Оливър Гьоте и Дино Беганович допълниха зоната на точките на пистата „Хунгароринг“.

С победата си днес Цолов се изкачи на осмото място в генералното класиране във Формула 3 два кръга преди края. Българинът има 75 точки на своята сметка и изостава с 44 от лидера Габриеле Мини, който финишира 12-ти днес. Люк Браунинг запазва второто си място на четири точки зад Мини, а Линдблад е трети на шест пункта зад лидера.

Сезонът във Формула 3 продължава следващата седмица със стартовете на пистата „Спа“ в Белгия. За съжаление Цолов няма да може да се състезава на любимото си трасе заради наказанието, което му бе дадено по-рано през годината след като той стартира в Еврокупа-3 на „Спа“.


Снимка: Формула 3



Източник: sportal.bg

Коментари (34)

  • Отговори (8) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Юли, 19:40

    Браво, момче!

  • Отговори (9) (0)
    2. добавен от: Бог Да Пази България! 21 Юли, 21:57

    НАЙ НАКРАЯ ЕДНА ПОЗИТИВНА НОВИНА В ТОЗИ САЙТ! УСПЕХ НА МОМЧЕТО И МНОГО ВЪРХОВЕ Е ПОДИУМИ ЗА НАПРЕД! БЪЛГАРИЯ Е МАЛКА, НО ТАЛАНТА И Е ГОЛЯМ!

    • (6) (5)
      1. добавен от: Анонимен 22 Юли, 07:27

      Верно ли, ти да видиш.

  • Отговори (8) (8)
    3. добавен от: Анонимен 21 Юли, 22:41

    Българите мачкаме в цяла Европа, земята на траките ражда силни мъже и жени, само корумпетата в парламента са проблем.

    • (7) (5)
      1. добавен от: България над всичко 22 Юли, 09:33

      Ние сме прабългари куку,чада на хан Аспарух слаб 2 по история. Ето как в желанието ти да се изявиш се излагаш . Хайде стига писа и отваряй учебника, че да вземеш поправителен.

    • (4) (5)
      2. добавен от: Анонимен 22 Юли, 10:30

      Ти си пра идиот! Учебника пише че България е на 1300 години, а тя е на доста повече. И май за траки не си чувал, неграмотник.

    • (5) (5)
      3. добавен от: Анонимен 22 Юли, 10:45

      3/1 В същия учебник, който се опитваш да цитираш наизуст, без да си го отварял скоро. Ще ти кажа, че като учител по История и цивилизация, че там пише че в битката при Онгъла, войниците на Аспарух са били максимум 10 000 не добре въоръжени и едва ли не са били някакво племе. А срещу тях Византия е предвождана лично от императора(който участва само в най-важните битки) и целия флот, който пък се използвал само в крайна опасност за империята. Така, че си направи сам сметката колко истина има в тези учебници, отделно въпросът за юртите няма и да го коментирам. Човека е напълно прав да пише, че България е земята на траките и тя ражда силни хора, като момчето от снимката. И един съвет, ако си по ниско от един човек в дадена област, не се опитвай да го коментираш, защото не си на това ниво.

    • (6) (4)
      4. добавен от: Анонимен 22 Юли, 11:24

      Бате кух си на баданарка и се опитваш да пренапишеш историята,траките са претопени и са изчезнали като народ когато хан Аспарух е дошъл по тези територии, той прави съюз със славяните срещу Византия, взима важни победи и създава българската държава. Това са фактите,искаш или не. Много те моля не пренаписвай историята, като вкарваш недоказани факти и си измисляш при това. Личи си какъв историк си щом,не знаеш кой и кога е създал България, което е във всички учебници и до днес и е признато от целия свят, явно е че не си чувал и зс именника на българските ханове,което говори колко си бос и малък в тези неща. Истината е една ни сме прабългари и хан Аспарух е създателя на нашата държава, другото са фантасмагории твърдяни от ограничена група псевдо историци като теб,и не ставай адвокат на другия се изложил,защото е смешно и трагично, особено като се изявяваш за историк. Историята е една и ние истинските българи я знаем.

    • (3) (6)
      5. добавен от: Анонимен 22 Юли, 11:43

      Докато пишеш за това кой е "кух" не можеш да напишеш едно изречение без да допуснеш правописна грешка. Аз съм убил шест години и съм писал 12 000 думи дипломна работа по темата за Българската история. А тази година излезе проучването на най-добрият учен в цяла Европа, който е италианец. Та неговото изследване ясно доказа, че Българите нямаме нищо общо със измисления термин "славяни" а терминът пра българи е силно фабрикуван тъй като според световните учени има само Българи, във Българската история други термини освен Българи и Траки, са некоректни. А глупостите, че тези "пра българи" които са само Българи са били малко на брой и са били претопени от така наречените славяни е абсурдно и невярно. Освен в спорта и в историята те няма никакъв, спри че се омаза достатъчно още с първия ти коментар, натам вече не е смешно, а тъжно.

    • (2) (2)
      6. добавен от: Анонимен 22 Юли, 11:44

      учил*

    • (6) (2)
      7. добавен от: Анонимен 22 Юли, 12:41

      Нищо, ама абсолютно нищо не ти се разбра от жалките ти опити да пренапишеш историята,а излагацията ти и пълна с измислените славяни и италианския учен. Като се имаш за светило бъди по подготвен,а не вади свободни съчинения. Така объркано се обясняваш,че смеха с теб е пълен. Добре,че се включи та ми оправи настроението. То вярно, че такива "учени" са като шутове развличащи кралете,ама добарат власт и трибуна,промиват мозъци и клатат държавата. Тъжно, но истина.

    • (2) (3)
      8. добавен от: Анонимен 22 Юли, 13:16

      Аз съм историк, а ти си драскач в сайт. Нямаш аргументи, а си пишеш какво ти се иска да е. Това, което пиша аз са факти, а твоето е мнение, което си е само твое и никой не е длъжен да се съобразява с него. Нула си по спорт, нула си по история, нула си по правопис. Айде бягай в друг сайт, анонимен драскач.

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (5) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Юли, 08:59

    Фернандо Алонсо: Браво Никола!

    • (0) (5)
      1. добавен от: Гошо 22 Юли, 09:21

      На чии ора е тоя пилот, че нещо не ми е познат, сигурно не живее и в България.

    • (4) (3)
      2. добавен от: Анонимен 22 Юли, 10:29

      Пилотира майка ти денонощно!

  • Отговори (5) (6)
    7. добавен от: Анонимен 22 Юли, 10:15

    Младо е момчето и още фърчи на високо, взело едно състезание и вече леле кой съм, ако повтарям ако иде в формула 1,големите пилоти ще го рускат за закуска и ще вечния последен, но това е съмнително с това 8 място в генералното класиране,на него му е трудно и в аматьорската формула 3,та ще пробива в формула 1,за в близкото бъдеще не го виждам там.

    • (4) (5)
      1. добавен от: Анонимен 22 Юли, 10:27

      Не е взел една състезание, глупако. Оттам цялата ти неграмотно написана драсканица е без значение. Ти си никой да определяш каквото и да е.

    • (4) (2)
      2. добавен от: Анонимен 22 Юли, 11:37

      Буквар, Буквар и пак Буквар # 7.1.

    • (2) (2)
      3. добавен от: Анонимен 22 Юли, 12:19

      Ти си за БУКВАР, смешко!

  • Отговори (3) (5)
    8. добавен от: Анонимен 22 Юли, 10:29

    Балканец, няма ли да му изтриете коментарите на този малоумник, който си изрива помията. Седнал Ганьо с ракията на масата и тръгнал да прави анализи, само се излага и цапа пейзажа, спестете му излагацията, защото го знаем кой е. Нищо, че се мисли за анонимен.

    • (3) (5)
      1. добавен от: Анонимен 22 Юли, 10:47

      И да добавя, че става въпрос за малоумника пишещ срещу момчето, което печели наред и е Българин!

  • Отговори (4) (5)
    9. добавен от: Анонимен 22 Юли, 10:53

    Браво на комплексара, който храни момчето, защото благодарение на твоите драсканици и отговорите на нормалните хора, новината беше и ще бъде прочетена от повече хора. Браво, тъпан такъв!

    • (5) (3)
      1. добавен от: Анонимен 22 Юли, 11:35

      Прибери езика, че стигна до земята, всеки има право на мнение, а ти освен да се подмазваш и обиждаш, друго не можеш. Явно се слаб капацитет без връзка с главния мозък, щом не приемаш говорене различно от твоето и си като една навита пружина. Бай Ганьо,когато чуе истината и е с беден речник, псува и обижда. Приеми,че е демокрация и не може да командва кой може да бъде харесван,и кой не,и явно щом реагираш като ужилен значи съм прав льольотакъв. Прояви се като изявен простак с речник на пещерен човек, за което ти благодаря. Приятен ден.

    • (3) (4)
      2. добавен от: Анонимен 22 Юли, 11:48

      Пиши, пиши. Та още хора да прочетат за таланта на момчето, ако не са абсурдните ти коментари, почти никой нямаше да отвори статията. Давай още. Мнението ти няма никакво значение за абсолютно никой. Защото си НИКОЙ! Научи се да пишеш, неграмотник! Бай Ганьо си ти палячо, защота коментираш хора до които нямаш достъп и нямаш 1/100 от успеха им в конкретния спорт.

  • Отговори (3) (4)
    10. добавен от: Ваня 22 Юли, 12:23

    Боже колко сте дребнави и за какви глупости спорите. България е без правителство и може би ни чакат нови избори, а вие се занимавате с маловажни неща. Не гледахте ли
    новините. Кръгли глупаци сте всичките.

    • (3) (3)
      1. добавен от: Анонимен 22 Юли, 13:19

      И ти си най големият глупак. Отиди ги сватосай Боко, Кирил и Пеевски и да има правителство. Че по друг начин с тези партии няма как да стане. Един олигофрен от дивана се опитва да омаловажава успехите на Български спортист.

    • (3) (1)
      2. добавен от: Анонимен 22 Юли, 15:03

      Не можеш ли да напишеш коментар без обиди, 10/1?
      Българската история, българи, траки, български спортист в средата на изречението се пишат с малки букви.

    • (2) (2)
      3. добавен от: Ваня 22 Юли, 15:44

      Ти си най големия простак който може да съществува, щом имаш такова обращение към една дама,а от това дали ще има редовно правителството зависи съдбата, животът на хората и въобще на държавата. Спорта е забавление,но не решава проблемите на населението и на страната,а хора който не се интересуват от политическите процеси нямат чувство за отговорност. Така,че това сега трябва да вълнува нормалните хора.

    • (1) (1)
      4. добавен от: Анонимен 23 Юли, 09:35

      Дамата да не е Пунта Мара.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete