Събота, 18 Май 2024, 07:54

Николай Петков от Етрополе е спортист на София област за 2015г.

23 Декември 2015, 16:57
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4081 6


Областният управител Росица Иванова отличи най-заслужилите през 2015 година дейци в сферата на спорта, културата, образованието, читалищната дейност, медиите и вероизповеданието. На специална церемония г-жа Иванова награди и общините от Софийска област, които през годината се отличиха с реализираните от тях проекти и инициативи. 

На церемонията присъстваха кметовете на 22-те общини от Софийска област, а официален гост беше г-жа Ирена Соколова – народен представител от 43-тото Народно събрание и заместник-председател на парламентарната Комисия по култура и медии.
Всички те имаха възможността да се насладят на прекрасните изпълнения на Йоана Христоскова от Годеч, която ги зарадва с две песни.

Първата награда г-жа Росица Иванова връчи заедно с директора на РИО-София регион г-н Христо Андреев, а именно - за най-добро училище на Софийска област през изминалата година. Отличена беше Професионалната гимназия „Велизар Пеев” – гр. Своге, чийто директор г-н Станчо Атанасов прие статуетката. В приветствието си Областният управител изказа специални благодарности към възпитаниците на училището, които не само прославят името на гимназията и Софийска област, но успяха да докажат таланта си и пред присъстващите, изработвайки украсата и плакетите за днешната церемония. 
След това дойдоха коледарите и танцьорите от НЧ „Гео Милев-1954”, гр. Момин проход, община Костенец, които заедно с ръководителката си, дариха г-жа Иванова, а в нейно лице и цялата Областна администрация, с питка и китка здравец, пожелавайки здраве и успехи през Новата година. Именно НЧ „Гео Милев-1954” грабна и приза за най-добро читалище в Софийска област за 2015 година.
Наградата за най-изявен деец на културата отиде при г-н Иван Иванов заради многобройните дейности и инициативи, с които съхранява и подпомага предаването на културното наследство в Софийска област. Плакетът беше връчен от г-жа Ирена Соколова.
Следващата награда беше в категория вероизповедание. Тя отиде при отец Емил – игумен на манастира „Света Троица” в община Етрополе, който не спира да организира редица инициативи в помощ на хора в нужда. Приемайки отличието с изключителна скромност, отец Емил пожела на всички много здраве, смирение и светлина през новата година, да бъдат по-добри и успешни както хората, така и общините в Софийска област.

Спортистът на 2015 година, отличен от Областния управител, е световният шампион  по  савате (френски бокс) Николай Петков. Той е родом от Етрополе, състезава се за Ботевград.

На следващо място г-жа Иванова връчи грамота и плакет на издателя и главен редактор на в-к „Софийски вестник” г-н Христо Йорданов, който според членовете на Областната комисия по култура и ръководството на Областната администрация, през 2015 година заслужава отличието в категория „Най-добър медиен партньор”. На свой ред Христо Йорданов благодари на хората до себе си, както и на представителите на местната и регионална власт за ползотворното сътрудничество в името на обективните и положителни новини от Софийска област.

Областният управител връчи и една специална награда. Масивна камбана, която да показва, че българският дух е винаги жив и се пази в Софийска област. Получи я кметът на Копривщица г-н Генчо Герданов. Поводът за отличието е проведеният през лятото XI Национален събор на народното творчество, който премина при изключително добра организация и прослави българските таланти и култура за пореден път у нас и по света. 

Призовете в най-дългоочакваната категория – тази за община на 2015 година, бяха определени в три подкатегории -  малка община (с население до 5000 жители); средна (с население до 10 000 жители) и голяма (с население над 10 000 жители). Чавдар, Долна баня и Челопеч си разделиха първото място в категорията на малките общини. В общините с до 10 000 жители плакетът отиде при община Сливница, а Ихтиман беше отличена като най-добра голяма община за 2015 година.
В края на церемонията присъстващите си пожелаха светли Коледни празници, много здраве и още повече успехи за всички общини през новата 2016 година. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Декември, 21:28

    Честито на Николай, гордеем се с него! Но как може да объркате името му.....Фамилията му е ПЕТКОВ, редно е да го поправите!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Декември, 22:36

    Андреев все гледа се отърка о некоя женка :wink:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Декември, 07:48

    Балканец мноГО СТЕ ГНУСНИ НЕТРИИТЕ

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Декември, 15:24

    Честито!Браво Ники.Пожелаваме ти много здраве , щастие и късмет.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Plamena D. Ivanova 19 Януари, 21:27

    Нашата гордост!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete