Понеделник, 6 Май 2024, 14:45

Николина Цолова бе избрана за председател на Общински съвет на БСП

2 Април 2016, 14:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4680 63


Общинската организация на БСП проведе отчетно-изборна конференция. На политическия форум д-р Веселка Златева се оттегли от поста. За председател на ОбС на БСП бе избрана Николина Цолова, в подкрепа на която гласуваха 78 делегата, 7 бяха против и един се въздържа. Конференцията започна в 10.00ч в малкия салон на Народно читалище „Хр.Ботев” Ботевград, когато бяха регистрирани 89 делегата от избраните 101. По време на конференцията постъпи предложение да бъде обсъждано името на адв. Христо Якимов за председателския пост. Той обаче си направи самоотвод. Номининари за председателския пост от основните партийни организации бяха още 4-ма човека - д-р Веселка Златева, Рачо Генчев, Коцо Коцев и Цветан Коцев. Те обаче не дадоха съгласието си преди провеждането на конференцията да участват като кандидати за председател.
Гости бяха народният представител Корнелия Нинова и Бисер Бъчваров – политически организатор на БСП-София област. Политически доклад за обстановката в страната и Ботевград изнесе д-р Веселка Златева.

След проведен явен избор бе избран нов Общински съвет на БСП, който се състои от 21 души - 11 избрани от пряк избор и 10 делегирани.
Избран бе и съставът на Общинската контролна комисия с председател Генка Енева (строителен техник).
Предложената Величка Каменова отпадна, тъй като съставът на комисията бе попълнен по вишегласие. Предложенията за броя на членовете бяха 6, а конференцията утвърди 5-членен състав.
 
По предложение на комисията по предложенията и избора делегатите утвърдиха 3 имена за делегати на 49-ти конгрес на БСП. Това са:
1. Николина Цолова
2. Веселка Златева
3. Христо Петков Якимов
 
За член на Националния съвет на БСП бе избрана да бъде предложена на Конгреса Николина Цолова.
 
 
Михаил Димитров съобщи и предложенията от основните партийни организации за председател на Националния съвет на БСП. Те бяха 7 на брой:
1.Драгомир Стойнев
2. Кирил Добрев
3.Корнелия Нинова
4. Красимир Янков
5. Михаил Миков
6. Стоян Мирчева
7. Янаки Стоилов
 
Делегатите на конференцията гласуваха и взеха решение да се излъчи само един кандидат за лидер на левицата. Председателят на комисията по избора Михаил Димитров подложи на гласуване и 7-те предложения. По вишегласие народният представител Корнелия Нинова събра най-много гласове. С това решение на конференцията общинаската оргнаизация на БСП в Ботегврад подкрепя кандидатурата на Нинова.

Народният представител засегна пред делегатите темата за бежанците, както и работата на Народното събрание. Нинова заяви, че именно вътрешнопартийното допитване е начин ръководството на партията да решава проблеми и казуси в нея. 

Конференцията на социалистите продължи повече от 3 часа. Накрая новоизбраният председател благодари на делегатите за оказаното доверие. „Вие всички посочихте в мое лице човекът, който в следващите няколко години ще носи голямата отговорност и тежка задача да защитава името и авторитета на 125 –годишна партия, каквато е БСП. Поклон пред вас, защото Вие  сте хората, които извървяха дългия път на себеотрицанието в името на партията, която след прехода неведнъж бе подложена на хули и отричане. Но бих казала, най-старата партия винаги е оцелявала, ще оцелее и този път- днес, когато след създаването на други партии и движения в лявото, е подложена на изпитание. Да проблем са младите хора и няма защо да го крием. Но това е и основният мотив, заради който приех да се кандидатирам за председател”, заяви Николина Цолова.
 
Главното предизвикателство пред партията днес, според новия партиен лидер, е да представи своите приоритети пред обществото и да заслужи неговото доверие.  „В този смисъл ние трябва да покажем на нашите съграждани, че сме готови да отстояваме техните интереси, като участваме в обществените дебати за по-добър живот в нашата община, да противодействаме на всякакви антихуманни и противозаконни явления”.  Като новоизбран председател тя заяви, че  БСП, която е носител на идеите за социална справедливост ще продължи да подкрепя общинското ръководство на Ботевград във всички мерки и инициативи, имащи за цел да подпомогнат младите семейства, децата и възрастни в неравностойно положение и пенсионерите.
„На дневен ред стои въпросът с генералното решаване на проблема с остарялата водопреносна мрежа. Дебатът за присъединяване на общинското дружество ВиК към Асоциацията по ВиК-София област поставя редица въпроси, на които Общински съвет ще има последната дума като принципал. Нас обикновените граждани ни вълнува единствено цената на водата да остане поносима  и генерално да бъде решен въпроса с наличието на питейна вода.  Демографският въпрос получи светлина в тунела с инициираната от общината Програма за задържане на младите хора и привличане на нови жители”, каза още новият председател на БСП в подкрепа работата на община Ботевград.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (63)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Април, 14:59

    Open fire :)

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 2 Април, 15:09

    Snimkite v galeriqta ne sa ot tova sabitie.Uspeh na Nikolinka,ne sam fen na BSP.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: ¶¶¶¶¶ 2 Април, 15:18

    Г авалюгов
    Д али ще
    Б ъде
    О тново
    П одкрепен от новия състав?

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 2 Април, 15:26

    Честито и успех, Ники!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: пионерче 2 Април, 15:53

    Искаме манифестации за 1-ви май и 9-ти септември!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 2 Април, 15:59

    И аз ne sam fen na BSP. Има ли още такава партия?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 2 Април, 16:02

    Оказва се,че най-старата партия,работи най-демократично и на светло.
    Не съм и привърженик,а съм приятно изненадан.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 2 Април, 16:03

    Моля напишете нещо повече за Николина Цолова.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete