Неделя, 28 Април 2024, 06:47

Никой не може да замени демокрацията с метла

4 Февруари 2013, 13:20
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1441 0


„Безумец е този, който иска с пръст слънцето да затъмни”. Безумец е онзи, който мисли, че бедите, болките, тежестта и обидата могат да повалят и да унищожат моята партия.

Вярвам в лявата идея и знам, че в дългия си път човечеството не е измислило нищо по-чисто и по-благородно от свободата, справедливостта и солидарността. Знам, че днес, след върховите изпитания, БСП е по-мъдра, по-зряла, по – милосърдна и по-могъща.

Вярвам, че е близо денят, в който партията на социалистите – пречистена и преродена, отново ще започне да побеждава с опита, мъжеството и мъдростта си.

Вярвам, че страданието ражда гордост, изпитанието – воля, а нападките на свои и чужди – вяра.

Обръщам се към поколението на моите родители – да ни простят. Те нямат провали. Тяхната вяра и мъдрост не знае смисъла на тази дума. Изграденото от тях не подлежи на преоценка.

Обръщам се към моето поколение – към хората, с които заедно започвахме, опитвахме се да градим, за да остане и след нас тухла на кръст. България има нужда сега от вас, създатели.

Обръщам се към 20-годишните, към връстниците на моите деца, които знаят и искат тази земя да е родината им. Вярвам, че ще предпочетете да останете горди и прави, да преодолеете предизвикателството, отколкото да заминете.

Не вярвам на измислени приятели, икономически магьосници и предварителни победители. Не вярвам, че някой може да замени демокрацията с метла, справедливостта със заповед, а свободата с насилие, и да успее. Демокрацията свършва там, където няма протегната ръка и свободен избор.

Изберете силата на съгласието и разума. Дайте подкрепата си на Демократичната левица. Заедно посрещахме бедата и мъдростта. Рамо до рамо ще дочакаме и радостта и победата!

*Думите на Николай Добрев (19 октомври 1947 – 17 април 1999 г.) са предизборното послание, което отправя за парламентарните избори през 1997 г.  Месеци по – рано на днешния ден  през 1997 г.  Добрев връща мандата за съставяне на правителство на БСП.  Днес, 16 години по-късно, постъпката му остава символ на доблест  и мъдрост в политиката.


Източник: www.argumenti-bg.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete