Сряда, 8 Май 2024, 08:42

Никоя страна не може да се бори сама с дълговата криза!

8 Януари 2012, 09:49
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1176 0


Никоя европейска страна не е достатъчно силна, за да излезе сама от дълговата криза на континента. Това заяви италианският премиер Марио Монти, призовавайки партньорите си от ЕС да разработят обща политика на растеж, предаде Асошиейтед прес.

"За да се развива в икономически и социален план, Италия се нуждае от Европа, а за да бъде по-силна, Европа се нуждае от Италия", каза Монти в реч на церемония в северния италиански град Реджо Емилия.

"Никоя европейска страна не е толкова силна, за да си мисли, че може да продължи сама срещу големите глобални икономии", допълни той. "Време е всеки да свърши домашната си работа. Никой не може да си мисли, че може да направи по-малко от другите", каза също Монти.

Той не посочи нито една държава, но някои критици усетиха, че Германия поставя собствената си икономическа политика преди интересите на равнище ЕС, отбелязва АП. Монти ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин в сряда и на срещата на върха в Брюксел в края на месеца.

Италианският премиер успя да накара италианския парламент, който често действа мудно, да одобри бързо мерки за икономии - орязване на разходите, нови и по-високи данъци, както и реформи в пенсионната система, принуждаващи италианците да работят по-дълго и да се пенсионират по-късно, припомня АП.

"Италия дава своя принос. Сега и останалите страни в ЕС трябва да направят същото", подчерта Монти.



Източник: Dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete