Сряда, 24 Април 2024, 15:11

Никсметал Груп докосва титлата след нов триумф над Мургаш Врачеш

5 Март 2020, 21:52
(1) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3638 22


Отборът на Никсметал Груп излезе начело в класирането и вече е все по-близо до спечелване на първото си отличие в АФЛ Ботевград. В мегасблъсъка на върха, "зелено-черните" се наложиха с гръмкото 5:2 над трикратния шампион Мургаш Врачеш в здрав футболен спектакъл. Двубоят бе част от 3-ия кръг на надпреварата, и бе изместен за днес (5 март) с начален час 20:00 ч..

Тимът на Никсметал Груп успя да прекърши своя най-свиреп конкурент за втори път през сезона, като и днес бе безапелационен в представянето си и напълно заслужи победата. Двубоят премина при едно меко казано излишно напрежение, което бе създадено между двете страни и малко или много акцентът върху футболния сблъсък бе изместен с тези прояви. 

През първото полувреме "зелено-черните" стояха по-добре на терена и се отчетоха с доста солидно предимство в създадените голови положения. Въпреки това, Мургаш Врачеш поднесе изненадата и първи поведе в резултата. Таранът в нападение Васислав Димитров изстреля мощен снаряд малко пред центъра и попари съпротивата, като топката влезе неспасяемо в сглобката. Оттам насетне миговете за шампионите сякаш се изчерпаха и малко по малко стартира наказателната акция от страна на Никсметал Груп. Символичните домакини обстрелваха вратата на опонента си при всяка удобна възможност, като само добрите намеси на стража Цветомир Кацарски и веднъж гредата запазиха равенството. Неслед дълго обаче отбраната на Мургаш рухна и след топовен шут от дистанция на Димитър Георгиев равенството логично бе възстановено. Точно преди полувремето настъпи и най-красивият момент от мача.п Тогава голмайсторът на Никсметал Груп и временен лидер при голаджиите, Радко Асенов донесе пълен обрат на своя тим след брилянтен гол със странична ножица за 2:1. Изпълнението му пък изпрати в делириум публиката и отстрани се чуваха еуфорични възгласи от стореното. Именно при резултат 2:1 двете страни се оттеглиха на почивката, а психологическото предимство бе изцяло за вицешампионите. След подновяването на играта Мургаш опита да промени играта си, на терена се появиха други футболисти, но това не спомогна особено. Вместо това нови два гола на острието в нападение за Никсметал Радко Асенов бяха достатъчен израз на безсилие от страна на шампионите.

В хода на мача все пак тимът на Мургаш успя да излезе от бездната и започна да поглежда все по-смело към противниковата врата. Това определено даде резултат и след разбъркване в наказателното поле Иван Касапов върна едно попадение за 4:2. Голът придаде известен стимул на "червените" и в последните минути шампионите продължиха да упражняват натиск върху съперника си с цел да стигнат до подвиг. Със задружни усилия и сгъстена отбрана обаче играчите на Никсметал Груп затвориха потстъпите си. Краят на мечтите за Мургаш пък бе сложен в 50-ата минута, когато Йордан Йорданов - Дачи оплете кълбото в мрежата за 5:2. В оставащите минути до края на срещата силите на Мургаш не стигнаха за нищо повече и така победата отиде в лагера на Никсметал Груп. 

По този начин "зелено-черните" вече са първи в подреждането с актив от 29 точки и 3 пункта преднина пред Мургаш Врачеш. Статистика от срещата можете да намерите тук. 

Програма, резултати, класиране и голмайстори можете да откриете тук.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2019

Коментари (22)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (5) (7)
    2. добавен от: Анонимен 6 Март, 01:13

    Deba I svinete nqamate dqan na gubene spukaxavi cigancetata napravo tekavigo nabixa ce svet vise zavarte aide 2 mqasto murgah xaxaxxax dabexte dokarale i lodogorec smehnici koi vi trqabvahe sabraxtese bah kak trqabva tolkos si mojete celi tri odbora mojexte dasi napravite ate bes smqani

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 7 Март, 13:28

      Цигански не четем

  • Отговори (1) (4)
    3. добавен от: Анонимен 6 Март, 01:14

    Koi hte bie garah opa murgah

  • Отговори (7) (1)
    4. добавен от: Анонимен 6 Март, 08:02

    На български език можете ли да пишете?

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (4) (2)
    7. добавен от: джаич 6 Март, 17:01

    Браво на никс метълите! Крайно време е да има някаква промяна. Неприятно е, че лигата загива, много хора се обидиха, че са слаби футболисти и напуснаха лигата, то не бяха тея от гробището (т.нар. изток), корпоративни слабаци, банда арменци, козари, овчари, вампири и т.н.

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (1)
    9. добавен от: Анонимен 6 Март, 17:52

    7 иди се прегледай да не си пипнал корона вирос,лигата е много добра само където много момчета играят по групите и е неудомно на много от тях.

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 6 Март, 18:16

    Бай Дилният и Мръсен човек никс метал

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete