Неделя, 5 Май 2024, 12:24

НКЖИ има инвестиционно намерение за изграждане на сондажен кладенец на гара Алдомировци

15 Октомври 2020, 16:53
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 1070 0


Държавно предприятие „Национална компания Железопътна инфраструктура” с неговото подразделение поделение УДВГД София съобщава на засегнатото население, че има инвестиционно предложение за „Изграждане на сондажен кладенец в землището на село Алдомировци, поземлен имот № 00223.150.218, област София, община Сливница за нуждите на ЖП гара Алдомировци“.

Касае се за ново инвестиционно намерение свързано с изграждане на сондажен кладенец за добив на подземни води с дълбочина до около 60 метра. Водите от съоръжението ще се ползват за поливане на тревни площи и измиване на площадки в прилежащите площи на ЖП гара Алдомировци.

Сондажните работи ще се извършат с роторна сонда с права циркулация. За изграждането му ще е необходимо да се изкопае утайник, за циркулация на промивната течност. Утайникът ще бъде с приблизителни размер 2 m / 2m и дълбочина 1.5 m. По време на изграждането ще са необходими само няколко кубика условно чиста вода, който ще се използват като промивна течност. По време на изграждането не е необходимо да се осигури електрозахранване. Сондажът ще бъде прокаран безядково. Дейностите по изграждане на сондажа ще се ограничат в контура на имота и няма да засегнат други територии извън него.

След изграждането на сондажа на дълбочина до 50.00 метра от терена ще се спусне потопяема помпа с върхов дебит до 1.0 l/s. На устието на съоръжението ще се бъде изградена шахта, в която ще се монтира водомерно устройство и спирателен кран. Входният отвор на шахтата ще се оборудва с метален капак и катинар. За реализиране на инвестиционното предложение няма да се изгражда нова техническа инфраструктура.

Писмени становища и мнения се приемат в РИОСВ, гр. София, п.к. 1618, бул. "Цар Борис ІІІ" № 136, ет. 10, e-mail: riosv@riew-sofia.org



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete