Вторник, 30 Април 2024, 02:54

НОИ временно спира електронните услуги

15 Април, 12:56
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 669 0


От 18 до 22 април 2024 година Националният осигурителен институт (НОИ) ще спре функционирането на някои от своите електронни услуги поради извършване на планова техническа профилактика на основните си системи.

Това временно прекъсване засяга специализирани портали на институцията, чрез които осигурители, органи на медицинската експертиза и лечебни заведения подават данни към НОИ и извършват оперативни справки. Сред тези услуги са регистрацията на потребители с квалифициран електронен подпис (КЕП), подаване на данни за издадени болнични листове, както и достъп до издадени документи.

Важно е да се отбележи, че временното спиране на тези услуги няма да засегне достъпа до справочните услуги и онлайн заявяването на административни услуги. Също така, НОИ уверява, че осигурителните плащания ще продължат да се извършват в съответствие с календара за месеца и законоустановените срокове.

Извършването на техническа профилактика е необходимо за подобряване на ефективността и сигурността на системите на НОИ. Очаква се обновените услуги да бъдат достъпни за потребителите в най-кратък възможен срок след приключване на процеса на профилактика.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete