Понеделник, 29 Април 2024, 04:57

Нов гаф - кабинетът назначи зам.-министър без негово съгласие

3 Юли 2013, 09:49
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 660 0



Правителството на Пламен Орешарски сътвори поредния кадрови гаф, този път с обявения за зам.-министър на правосъдието Иван Йорданов. В момента той е управляващ консулството ни във Франкфурт на Майн. Назначението му бе обявено от правителствената пресслужба вчера следобед. Часове по-късно обаче Йорданов се обадил в редакцията на "Медиапул" и заявил, че не е давал съгласието си да бъде назначаван. "Имаше неофициално запитване, което съм отклонил", заяви той. От правосъдното министерство отказаха да коментират и заявиха, че официална позиция ще има най-вероятно днес.

Гафът с Йорданов е поредният в назначенията на кабинета "Орешарски". Вторият зам.-министър, за когото засега няма данни да е отказал поста, е Илия Ангелов. Очаква се той да поеме ресор "Затвори" и дирекциите "Съдебна охрана" и "Изпълнение на наказанията". Той е роден през 1957 г., магистър е по технология на машиностроенето и металорежещи машини от ВМЕИ - Варна. Завършил е и Академията на МВР. Работил е като технолог в комбината за мотокари в Пловдив. В периода 1987-2003 г. е заемал различни длъжности в "Охранителна полиция" към ОДП - Пловдив. От 2003 г. е в ГД "Охрана" към Министерството на правосъдието, като в момента е директор на Областната дирекция "Охрана" в Пловдив, която отговаря и за областите Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора. Източници от правосъдното министерство казаха, че Ангелов се ползвал с репутация на добър професионалист сред колегите си.



ОЩЕ НАЗНАЧЕНИЯ

Освен двамата зам. правосъдни министри вчера Орешарски назначи и десетима зам. областни управители Велико Търново, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Разград, Смолян, София-град, Търговище и Видин. Това са Стефан Стефанов, Иван Даков, Назми Мюмюн, Мария Чочова, Цецка Петкова, Иван Борисов, Емил Хумчев, Диана Тонова, Румен Такоров и Николина Ванчева.




Източник: segabg.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete