Понеделник, 6 Май 2024, 21:15

Нова важна победа за Балкан(16)

11 Юни 2013, 16:22
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1911 1


Ботевградчани спечелиха дербито на група В в последната му минута
Отборът на Балкан направи много решителна крачка към първото място в група В на финалите за кадети (16). След като вчера ботевградчани надиграха Доростол, сега те сториха същото и с другият основен съперник - Академик София. Те обърнаха своят противник в последната минути и биха с 58-52. Така Балкан вече е с две победи от два мача, а до края на груповата фаза среща по-слабите съперници. Академик пък е с баланс 1-1, а утре от 13.45 играе с Доростол в двубой, който ще реши кой ще заеме второто място в групата.
Академик водеше през цялото време, като преднината на тима бе около 4-5 точки. В края на третата част тя стигна и до 11, но пък в последната секунда Цанко Краев вкара тройка и тя бе намалена до 8. Шест минути преди края на двубоя Академик имаше комфортен аванс от 12 точки, но с 6 поред Балкан се доближи само на 6. В един момент ботевградчани успяха да изравнят, а с успешен наказателен удар на Здравко Христов дори и излязоха напред с 1 точка при минута и половина до края. Стоян Казарски върна преднината на Академик при оставащи 40 секунди, но Христов вкара кош и пак изведе "зелените" напред. Последва грешка на Академик и Мартин Георгиев вкара, а след нова грешка на академиците и Краев отбеляза два наказателни удара, с които мачът бе решен.
Основната разлика между двата отбора бяха в грешките, като Академик имаше 21, а Балкан 11. От това ботевградчани съумяха да имат повече атаки, което се оказа решаващо в края.
С дабъл дабъл за успеха завърши Цанко Краев след 20 точки и 15 борби, а Здравко Христов се отчете с 14 точки.



Източник: http://bgbasket.com

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 16:38

    според написаното тък са играли само Здравко и Цанко . И все пак браво

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete