Понеделник, 29 Април 2024, 02:21

Новата книга на Малинка Цветкова представя утре Марин Кадиев

2 Март 2015, 19:24
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 956 0


„Молитва за хубаво време” е новата стихосбирка на Малинка Цветкова. Припомняме, че тя ще бъде официално представена от председателя на Съюза на независимите писатели Марин Кадиев навръх националния празник 3 март от 11.00ч в малкия салон на читалището. Събитието ще бъде част от празничната програма на Община Ботевград и се организира от Народно читалище „Хр.Ботев” и Литературен клуб „Стамен Панчев” Ботевград.
 
„Молитва за хубаво време” е втората самостоятелна стихосбирка на Малинка Цветкова. В нея е събрала 44 стихотворения, един микро разказ и три мини разказа, отразяващи емоцията, чувствата и равносметките от последните 9 месеца на живота й. Поетичната книга е написана в Испания, но преди дни излезе от печат в България. Само за година и половина поетесата сама финансира и организира издаването на трите си книги – първата от „Различни точки на света”, втората – нейният втори вариант на испански език “EN PUNTOS DIFERENTES DEL PLANEТА" и последната „Молитва за хубаво време”.  
 
Малинка Божкова Цветкова живее, учи и работи в Ботевград. Висшето си образование завършва във ВСУ „Черноризец Храбър" -гр. Варна, специалност „Стопанско управление". В периода 2004-2008 г. работи в отдел „Инвестиции" на Община Ботевград. От 2008 година насам живее на испанския остров Ибиса, в Средиземно море. Член е на Литературен клуб „Стамен Панчев" — Ботевград. На 1.12.2013 п, в Исторически музей - Ботевград, е премиерата на първата й книга „В РАЗЛИЧНИ ТОЧКИ НА СВЕТА". Същата е пред­ставена и във Военен клуб - град Пловдив на 28.01.2014 година.

Стихосбирката излиза от печат и преведена на испански - “EN PUNTOS DIFERENTES DEL PLANEТА". Представянето й е на 24 октомври 2014 в библиотека Сап Уешдза - град Ибиса, Испания.

В резултат на четири конкурса (три в Испания и един в Аржентина), нейните стихотворения: „НОВ ЖИВОТ", „СЛЕД СЛЪНЧЕВАТА ЖАР", УЛОВИ МИГА" и микроразказът „РОМОН", са включени в антологиите: "VERSOS EN EL AIRE II", “POR AMOR A LA POESIA”, OTONO E INVIERNO” и “MUNDOS EN EQUILIBRIO”.

Малинка е сред лауреатите на седмото издание на Националния пое­тичен конкурс „Мила Родино". Отличените стихотворения са: „ГОС­ПОД НИ ОБИЧА", „НА СТАМЕН ПАНЧЕВ С ПРИЗНАТЕЛНОСТ!", „МОЯТА БОЛКА" и „ЗАЩО?".

Публикуваме едно от стихотворенията на втората й стихосбирка:
 
Живейте си живота!
 
Не! Не мислете за смъртта!
Ще дойде тя –
в реда е на нещата.
Ще спечели битката накрая ….
Но не нападайте Смъртта-
един живот ни дава преднина.
Живейте си живота – за това!
 
4.04.2014г

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete