Понеделник, 29 Април 2024, 09:33

Новата производствена база в APS осигури около 150 работни места

4 Октомври 2016, 13:04
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 9069 43


APS Group/ Advanced Printing Systems Ботевград откри днес APS Industrial Park, нова производствена база, която е най-модерната в Югоизточна Европа за производство на термични принтери.

APS Group/ Advanced printing systems е водеща компания в световен мащаб в проектирането, производството и продажбата на термични принтери.В АPS Industrial Park:

- са инвестирани 3 000 000 евро
- ще се произвеждат над 6 000 000 принтера годишно, предназначени за износ в цял свят
- единствено в цял свят се произвеждат продуктите на компанията
 
Официалното тържество започна в 11:00ч. днес в индустриалната зона на Микроелектроника, град Ботевград. На откриването на завода присъстваха много представители на икономическия сектор, както и Владимир Каролев, съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Сред официалните гости бяха и кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, зам.-кметовете на общината Борис Борисов и Цветелин Цветков, представители на фирмата изпълнител „Ем Джи Строй“ и други.

В началото на официалната програма отец Борис отслужи водосвет за здраве и благополучие на присъстващите.

Президентът на АPS Group Паоло Византини приветства всички гости. С радост той сподели, че след 10 години пътешествия насам-натам днес се чувства като у дома си в Ботевград, както и че още в самото начало APS в тяхно лице и техните инвеститори, са били окуражени и добре посрещнати от местните, за да инвестират в Ботевград.

„Ние сме един от малкото производители на принтери в Източна Европа и се борим с големите играчи и гиганти в света. Ние имаме китайски опит и знаем какво е създаваното производство в Китай. Мога да кажа, че не съжалявам за направената инвестиция и сме в готовност да посрещнем бъдещите предизвикателства и да се разсрастваме. В самото начало имахме само един етаж и това всъщност беше така наречената Алфа сграда. Днес фабриката се състои от 5 сгради и имаме поне 10 пъти повече пространство в сравнение с началото. Искам да подчертая, че управителят на компанията г-н Дочо Стайков, създаде приятелска семейна атмосфера, в която е приятно да се работи. Той допринесе много за успехите на компанията. През последните месеци прекарах много време с инженери от общината и наблюдавахме цялата трансформация, която се случи тук. APS порасна от една малка компания до важен играч в производството на термични принтери. Сглобяваме тези принтери и ги разпространяваме по света с етикет „Произведено в България“. Ние получаваме части от доставчици от целия свят, на които искам да благодаря. България предлага добра инфраструктура, но има и още предимства. България предлага много добра и качествена работна ръка. Хора, които са добре обучени и знаят чужди езици“, каза г-н Византини. За финал той благодари на всички партньори и на хората, които винаги са били зад гърба им и са спомагали с подкрепата си.

Думата бе предоставена и на партньора на Паоло Византини Дени Монтенели.
Той сподели, че никога не си е представял, че заедно с Паоло Византини ще имат тази производствена база в България и изобщо в Ботевград. „ Екипът на APS Group съвместява високи знания и технически умения. Вслушваме се в изискванията и нуждите на клиентите и работейки като екип ние се справяме с трудностите. Въпреки че съм френски гражданин бих искал да кажа, че Франция създаде големи проблеми и трудности, които ще направят бъдещето трудно и несигурно за нас. Инженерите на APS Group всеки ден се сблъскват с големи технически предизвикателства. Гордеем се, че днес APS притежава 25 международни патента в производството на термични принтери и софтуер. Като инвеститор мога да кажа, че днес България е страна, в която свободното предприемачество е изпълнима мисия. Точно обратното  на тенденцията, която се случва във Франция“, добави Монтенели.
Той сподели, че семейството му е посетило България за пръв път в началото на месец август тази година. Имали са възможност да се насладят на Родопите и изцяло на красотата на България. Разбрали са, че тази малка държава има много древна история.
„Моето лично мнение е, че наистина успехът е, ако успеем отново да намерим допирната точка между Изтока и Запада. Нека просто хората се открием като хора и работим по човешки, като екип, така както правим всеки ден в APS“, добави г-н Монтенели.
 
Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов също изказа приветствено слово.
Той сподели, че се чувства приятно, тъй като днес се открива поредната инвестиция в Ботевград, която ще даде възможност на около 150 съграждани да започнат работа в такова престижно производство и фирма като APS. Кметът Гавалюгов благодари на собствениците на APS  затова, че са избрали да инвестират своите средства именно в Ботевград. „Надявам се, че сте се убедили, че в лицето на община Ботевград всички инвеститори могат да намерят един коректен партньор и приятели. APS e един показателен пример как инвестиция вложена в България и конкретно в Ботевград е добра инвестиция“, добави кметът Гавалюгов.
 
За финал на официалното тържество Владимир Каролев изчете поздравителен адрес от министъра на икономиката Божидар Лукарски.
 
За финал представители на APS Group и кметът Иван Гавалюгов прерязаха лентата на производствената база. Присъстващите имаха възможност да направят обиколка на Индустриалния парк, където да се запознаят от близо с дейността на фирмата.


Източник: balkanec.bg

Коментари (43)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 13:09

    Нови работни места за по 500лв...айде нема нужда

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 13:19

    №1 Да си учил и ще получаваш повече. Свърши соц. времето, когато работническата класа получаваше повече от инженерно-техническите специалисти.А не като една полуграмотна съседка, която работи в бившия ЕПИК, която се подиграва на друга комшийка с две висши образования но останала без работа, защото е на възраст и никой не я иска. "Какво като сивисшистка. Аз вземам повече от теб.". Да но това е изключение. А Дочо Стайков е придобил опит след като и той участва в ликвидирането на "Микроелектроника", като за малко бе и директор.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 13:44

    Споко бе-има толкова много селяци от Мездра и Ябланица,които ще дойдат за 500лв и 60лв.ваучери...

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 13:50

    За 500 лв работа колкото щеш , в ЕПИК, Сенсата , Микроак , но балъците свършиха .

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 13:54

    Моля някой който е нает там да посочи конкретно цифри за ОМЗ,за да не пишем празни приказки.Пък докато има хора,които не си оценяват труда,все ще сме роби.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 13:55

    В ЕПИК ще те вземат и за 500,и за 1500 номер4, всичко е въпрос на лична договорка.

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: никой 4 Октомври, 13:57

    все едни и същи дежурни драскачи- кажете нещо по-различно- много лоши хора.Като не ви се работи и сте мързеливи- пишете по сайтовете, може би някой ви плаща за това?

  • Отговори (1) (2)
    8. добавен от: непознат 4 Октомври, 13:59

    в тази фирма се цени труда. На операторите заплатите се високи в сравнение с останалите фирми включая и Епиците

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 14:12

    12-ти ред:"- единствено в цял свят се произвеждат продуктите на компанията." Би ли ми обяснил някой какво значи това?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 14:13

    След думата свят добави ТУК

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete