Понеделник, 29 Април 2024, 01:45

Новата спортна зала в Ботевград ще бъде открита в края на юни. Дянков поел ангажимент за 2 млн.лв до 3 седмици

17 Януари 2013, 14:10
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4813 3


Новата спортна зала в Ботевград ще бъде открита на 28-ми юни. Това обеща кметът на общината Георги Георгиев пред спортния министър Свилен Нейков по време на неговата визита. Управителят на строителната фирма „Р.С.Инженеринг” инж. Рашо Стайков заяви, че строителните работи на многофункционалната зала ще приключат в края на май 2013 г.

Министър Нейков остана приятно изненадан, че строежът върви много усилено. „Това е един център, който е необходим за всеки един по-голям град, дори и за по-малките, защото, когато създадем условията да се спортува, децата има къде да влязат и да ползват тези условия”, заяви министърът. Неговата оценка за инфраструктурата на залата е много добра и подчерта наличието на прилежащи площадки. „Това ще бъде една зала, която ще поеме освен състезания и тренировъчен процес, също така изложби и конкурси”. По негови думи министърът на финансите Симеон Дянков лично се е ангажирал проектът по изграждането на спортната зала да се съфинансира от правителството. От общината очакват допълнителна субсидия от правителството в размер на 5 млн. лева. Нейков съобщи, че първоначално средствата ще бъдат дадени на два транша – първият около 2 млн. лв. до две-три седмици, а останалите - на втори транш. Средствата няма да минават през Министерството на физическото възпитание и спорта, а направо ще бъдат изпратени на Община Ботевград.
За Ботевград министър Нейков подчерта, че това е една много важна инвестиция, която ще даде изключителна възможност със заложените 4 500 места градът да кандидатства и за по-големи спортни събития, като, например, европейски първенства.

Общият размер на средствата по изграждане на многофункционалната спортна зала са 7 000 020 лв с ДДС. Общината е предоставила 3 млн.лв от собствени приходи.
Първата копка на новата зала бе началото  на  септември 2011г. Планираният брой на строителните работници е 105 човека. В момента там работят 56 работници от екипите по конструктивното изграждане. Планираната продължителност на строителната площадка е 24 месеца. Проектант е арх. Борислав Богданов от „Амфитон” ЕООД. Изпълнител е Консорциум по ЗЗД "Спорт Арена", а строителният надзор се осъществява от „Евробилд” ЕООД.
След посещението строежа на новата спортна зала, кметът на Ботевград Георги Герогиев представи на  министъра спортния комплекс ”Балкан”, в който се помещава ледената пързалка. Г-н Нейков остана доволен, че децата има къде да спортуват разнообразни спортове.

Източник: видео bTv

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 15:03

    С тези пари ще стартира строежа на имението на кмета в Новачене.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Януари, 16:52

    Много точно го каза № 1 :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Януари, 22:06

    Поздравления за кмета на Ботевград! Вие Ботевградчани не знаете какъв късмет имате с този кмет, той Ви създаде и изгради град, който се развива и има бъдеще. Това е кмет. Ако не беше той, щяхте да тънете в мизерия и безработица като Вашите съседки. Не разбирате ли, че всичко което прави е за доброто на жителите и бъдещите поколения! Чувайте си го и го подкрепяйте! Да е жив и здрав, все така енергичен и нестандартен! Ще минат години и тогава ще оцените това, което е направил!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete