Неделя, 12 Май 2024, 08:44

Нови проблеми с автобусните превози извънредно събра Комисията по транспорт

31 Май 2022, 09:01
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1346 0


Проведе се извънредно заседание на транспортната комисия към Общински съвет- Костинброд заради едностранно уведомление на фирмата, осъществяваща обществен превоз на пътници от квотата на община Костинброд. Също така често се случва пътуващи да остават по спирките в късните часове поради непреминали автобуси.
В уведомлението автобусните превозвачи променят времето на някои от курсовете, които изпълняват и едностранно заявяват, че няма да изпълняват други курсове.
На извънредно организираната от работна среща - представители на Автобусни превози Костинброд не присъстваха. 30 минути преди започването на работната среща техен представител с обаждане по телефона заяви, че всички шофьори са ангажирани с работни дейности и никой от сдружението няма да присъства на обсъжданията.
За пореден път се образува обществено напрежение, като липсата на автобус за последните часове доведе до десетки чакащи по спирките - без общината и изнервените граждани да имат информация дали изобщо ще има последен автобус от София към община Костинброд.
Община Костинброд изтъква, че преди два месеца, когато автобусните превозвачи от Автобусни превози Костинброд заявиха, че желаят да бъдат повишени цените на билетите - между тях и общинска администрация- Костинброд беше проведена 4 часова работна среща, в която бяха уточнени курсовете и часовете, които да се изпълняват.
Опасението на община Костинброд е че подобни ситуации ще има и в други времеви диапазони - при липса на сутрешни, предиобедни и следобедни курсове.
От община Костинброд призовават гражданите да подават жалби и сигнали за неизпълнени курсове на електронната поща на общината kostinbrod.bg@gmail.com
Община Костинброд - в лицето на общинска администрация и на Общински съвет - Костинброд ще изисква обяснение от превозвачите, както и незабавна работна среща, след което ще предприеме бързи и безкомпромисни действия - в съответствие с нейните права и компетентности


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (234)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete