Понеделник, 29 Април 2024, 08:53

Новият началник на РУП-Ботевград бе представен официално днес

23 Декември 2014, 13:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4802 6


Днес от 11:00ч. в малкия салон на НЧ „Христо Ботев” бе представен новият началник на РУП- Ботевград. Той се казва Стоян Георгиев и е назначен временно изпълняващ длъжността по заповед на министъра на вътрешните работи.
На срещата присъстваха кметът на общината Георги Георгиев, председателят на ОбС Йорданка Лалчева, Мариета Иванова, директор на ОДМВР- София област, началникът на Криминален отдел София област, началник Охранителна полиция за Софийска област, общински съветници, кметове на села, директори на детски заведения и граждани на общината.
 
Мариета Иванова представи г-н Георгиев. Той е с 22-годишен трудов стаж в МВР, работил в Криминална и Охранителна полиция. Последната му заемана длъжност в Областна дирекция – София е зам. началник на РУП – Пирдоп. Г-жа Иванова заяви, че тази среща се осъществява, защото иска правилна насока на работа и за да могат гражданите от първо лице да споделят какви са проблемите на Община Ботевград. „Вие сте хората, които трябва да ни давате насока, а ние да си вършим съвестно работата и същевременно вие да сте доволни”.
 
На срещата се дискутираха различни въпроси, на които директорът на ОДМВР-София област даде отговори. Сред проблемите бяха недостигът на полицейски кадри, липсата на районен инспектор в с. Врачеш, искане на повече полицейски патрули, за да се спазват стриктно правилата за движение по пътищата и да се ограничи шофирането от водачи в нетрезво състояние или без шофьорски документ; проблемът със зачестилите кражби, битовата престъпност и телефонните измами. Присъстващите призоваха и да се инициират срещи между гражданите, общинските служители и новия началник, за да може съвместно да се обсъждат обществените проблеми. Мариета Иванова гарантира, че старт на тези срещи ще се даде още в началото на 2015г.
 
Стоян Иванов заяви, че един от неговите приоритети ще бъде справянето със нарушаване закона на пътищата и присъствието на полицаи ще бъде оптимално. „Ще се постараем повече патрули да обикалят селата, но факт е, че има недостиг на хора в системата”, допълни той. Г-жа Иванова призова гражданите за малко търпение, нужно на новия началник, за да се запознае напълно с проблемите, касаещи обществото. Добави, че се провеждат конкурси за нови полицейски кадри, както и тестови подготовки на настоящите служители.
 
Общинският съветник Иван Гавалюгов се обърна лично към Стоян Георгиев и призова законът да бъде достатъчно строг и към хора с по-висок социален статус.
Относно критиките, че РУП-Ботевград стоя дълго време без началник, г-жа Иванова отговори по следния начин: „За голямо полицейско управление, каквото е това в Ботевград, началник не може да се избере за 5 или 10 дни. Преценката трябва да е трезва и предложението до министъра да бъде адекватно. Не е въпросът просто да назначим началник, но моята цел е да работа с ясни резултати. Затова той трябва да бъде професионалист, да е минал пред Криминална и Охранителна полиция, през отдел „Тежки престъпления” и да няма тайни пред него”.
 
Кметът на общината Георги Георгиев поздрави новия началник, като му пожела успешна работа. „Обстановката в Ботевград не е критична, но е достатъчен и фактът, че е напрегната. Аз уважавам полицията и съм далеч от мисълта да я критикувам, но в последните години полицията в града показва отстъпление от това да се изправя очи в очи с престъпниците. Вие, г-н Георгиев, трябва да мотивирате служителите да се справят с битовата и улична престъпност. Апелирам ако имате съмнения в кмета, председателят на ОбС, общински съветници или пък шефове на фирми, тогава започнете от тях! Нека всеки си отиде на мястото!”.
 
Към края г-жа Мариета Иванова заяви, че ще се постараят в Ботевград да бъде изградено повече видеонаблюдение. Въпреки че на редовната сесия на ОбС това предложение не бе прието, днес то получи подкрепата от кмета на общината.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: а 23 Декември, 14:27

    Нищо не сте разбрали! Не е временно изпълняващ-коригирайте се!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Декември, 14:41

    Момчето изглежда мъжкар. Обстановката в нашия град никак не е лека.
    Пожелавам му успех и да се вслуша в думите на кмета.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Декември, 16:10

    Мммм да, правилно глаголиш г-н Гавалюгов, рибата тлъста миреше от към главурата.Веднъж за 11 години да съм с кмета на едно мнение.
    Да се започне с "Кмета, председателят на ОбС, общински съветници или пък шефове на фирми, тогава започнете от тях! Нека всеки си отиде на мястото!”. Не вярвах, че някога кмета може да каже такова нещо, но явно вестоносец свише му е обадил някоя приказка.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Декември, 23:03

    №1, почти винаги първо се назначава с такава заповед и след това с постоянна. Вероятно и в случая е така.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: g 24 Декември, 22:37

    nedostig na policai...? boje opazi nie sme policeiska darjava ima 80 000 policai v BG i govorqt za nedostig ima tartei koito spqt po kolite 24h i 72h posle pochivat namerete im rabota na tezi xora

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 25 Декември, 11:40

    :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete