Неделя, 5 Май 2024, 14:03

Новият високоскоростен път ще минава по досегашния път край Скравена

19 Юни 2016, 18:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3535 34


Съгласуване проект за ПУП – Парцеларен план за обект „Модернизация на участък от път I-1 Мездра – Ботевград”, извърши ОбС  Ботевград на извънредното заседание на 14 юни. Причината за това е, че Националният експертен съвет по устройство на територията към Министерство на регионалното развитие и благоустройството е дал срок на Община  Ботевград до 28 юни да даде съгласие за преминаване на трасето, което ще се реализира на територията на общината. Участъкът е от км 161+367 до км 194+122 км, землищата Ботевград, с. Скравена, с. Рашково, с. Новачене, Мездра, с. Люти дол, с. Типченица, с. Ребърково, с. Дърманци и с. Крета. Проектът е предоставен на общината от Агенция „Пътна инфраструктура”. Изграждането на новия 4-лентов високоскоростен път се поставя на общественото внимание вече 6 години. Проектантите са се съобразили с протестите на жителите на Скравена. При изработването на окончателния вариант на проекта са взети в предвид всички възражения на граждани и фирми, направени по време на обществените обсъждания в предходните години. Успех в тази посока е, че включването на новия път ще бъде в досегашния използван път, а не както първоначално бе предвидено чрез детелина в района между селото и вилната зона. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов. По думите му реализацията на проекта е въпрос на 2-3- години. Това  са уверили от Агенция „Пътна инфраструктура”. Предстои да бъде одобрено проектното трасе и то да получи разрешение за строеж. Това ще стане след като премине срокът на обжалване и след решение на съда да се обезщетяват собствениците на имотите, през които то ще премине. Веднага след това ще започнат процедурите по отчуждаване на имотите, през които ще премине новият високоскоростен път. Собствениците на имотите няма да имат право да обжалват отчуждаването, а само размера на обезщетението, което ще получат за имотите си. 

Кметът Иван Гавалюгов:
През годините е имало много спорове, посочи кметът Гавалюгов,  при които основният проблем , който касае жителите на Скравена е от гледна точка на безопасността. Друг спорен въпрос е бил да се използва старото трасе, което се използва и в момента. В първоначалния му вариант, в който е предложен на община Ботевград са се появили възражения на жителите на Скравена. След като са проведени разговори се стига до споразумението досегашния път да се влее в новия високоскоростен път. Пътищата, които ще пресича новия 4-лентов път е обект на друг проект, който тепърва ОбС ще съгласува. Ако и парцеларния план, предложен от Агенция „Пътна инфраструктура” бъде обжалван,  проектът в крайна сметка ще бъде замразен.  
 


Източник: В-к "Балканец"

Коментари (34)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Юни, 20:06

    Последно?????
    Къде????
    Кога????

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (1)
    3. добавен от: Анонимен 19 Юни, 20:39

    Победа в първия си мач постигна детският отбор на Балкан по хокей на лед. „Зелените”, ръководени от своя треньор Марин Дешев, победиха връстниците си от „Левски” София с резултат 14 : 10. Срещата се проведе днес на ледената пързалка в Учебен спортно-тренировъчен център „Балкан” от 11:00 часа. Мачът беше приятелски, като преди това се състоя и обща тренировка.
    Четиристранен турнир по хокей на лед ще се проведе в събота – 25 юни, от 13:00 часа отново на ледената пързалка в Ботевград. В надпреварата участие ще вземат отборите на Балкан, Левски, ЦСКА и НСА.

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 19 Юни, 21:02

    №4 Явно си мозък на кокошка да твърдиш ,че сега са купувани избори.Напротив сега твоят човек не можа да направи това което направи на предните избори.Ще се опитам да ти го кажа и дано ме разбереш.Когато пристигаха протоколите в общината се изгаси ел. захранването и на свещи започна една подмяна под вещото ръководсто на ОИК и така се постигна правилния резултат за Тулата.За твое сведение от тогава тока в общината не е гаснал така,че око продължаваш да пишеш такива глупости ще потвърдиш ,че си хептем без гънка.

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 19 Юни, 21:10

    Четейки коментарите на Тухльовските тролчета ,за пореден път се убеждавам, че зад този човек стоят изключително неграмотни и малоумни хора ,които не могат да скалъпят просто изречение с което да изразят мисълта си. Затова пък изразяват липсата на такава.

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 19 Юни, 21:15

    Да разбирам ли че хотелчето в Камен дол ще остане встрани.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 19 Юни, 21:16

    №7 Тъпчо твоята Тула никой не гое питал къде ще мине пътя камо ли негова комисия е определила трасето за това си има проектанти ти само потвърждаваш,че драскачите на Тулата са крайно неграмотни хора.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete