Сряда, 8 Май 2024, 04:00

Новоизбраният зам.-председател на МГЕРБ - Кристина Йорданова с първото си интервю за "Балканец"

5 Септември 2021, 15:17
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1608 4


Кристина Йорданова е едва на 21 години. Родена е и израснала в София, но от 4 години живее в Костинброд. Родът и по майчина линия е от с. Петърч - най- голямото село в община Костинброд. Студентка трети курс в специалност "Управление на човешки ресурси" към Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Средното си образование завършва в Професионалната гимназия по електротехника и автоматика, София със специалност „Компютърна техника и технологии“.

От три години работи в общинска администрация Костинброд, на длъжност – гл.специалист „Култура и спорт“. Извън работата си е доброволец към БМЧК - Костинброд и Доброволно формирование “Феникс”, гр. Костинброд - създадено за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

Член е на ПП ГЕРБ от 2018г., а
през есента на 2019г. е включена в предизборния щаб на Трайко Младенов - кмет на община Костинброд за Местните избори.
На провелото се на 29-ти август 2021 г. 4-то Национално общо събрание на Младежката организация на ГЕРБ, Кристина бе избрана за зам.-председател на МГЕРБ с ресор "Организационни дейности".

- Кристина, какви са Вашите политически амбиции след избирането Ви на този пост и не се ли притеснявате, че заради крехката Ви възраст може да не Ви възприемат насериозно в политиката?

Кристина Йорданова: Не бих казала, че имам политически амбиции, по скоро имам амбицията да бъда полезна с действията си на хората.
На въпроса дали не се притеснявам, че заради крехката си възраст, няма да ме вземат насериозно - категорично бих отговорила с Не, не се притеснявам от това. Моето мнение е, че човек независимо от възрастта си първо трябва да докаже своите умения, за да повярват другите в тях, но пък и винаги ще има хора, които няма да повярват, без значение какво си постигнал или направил - “Разни хора, разни идеали”.

- Вие сте част от БМЧК и се занимавате с доброволческа дейност, а това е чиста кауза и обикновено хората отдадени на нея са идеалисти. Политиката обаче не е от най-чистите каузи. Къде виждате допирните точки между политиката и доброволчеството?

Кристина Йорданова: Моето лично мнение е, че допирната точка са младите хора, които тепърва навлизат в политиката. Доброволците знаят, че промяната е възможна ако се действа, и го правят. Ние младите хора влизаме в политиката увлечени от каузата да се борим за по-добро бъдеще не само за нас, а за всички. Всеки от нас има личен живот, но съумяваме да намерим баланса, за да работим и занапред да не допускаме подобни ситуации, каквито ежедневно наблюдаваме в сегашната политическа обстановка - хаос, несигурност и безперспективност.

- Повечето младежи на Вашата възраст бяха привлечени от партията на Слави Трифонов. Вие не бяхте ли изкушена от нея?

Кристина Йорданова: Г- н Трифонов го харесвам като музикант, но определено политиката не е неговото призвание и никога не съм намирала сходни виждания или позиции между мен и партията му. Не деля хората по политически възгледи, всеки е свободен да изразява своите политически пристрастия и аз уважавам това право. Предлагано ми е да стана член на тази партия, но както споменах вече моите виждания, разбирания и позиция се различават.

- Защо според Вас ГЕРБ изгуби водаческото място на последните парламентарни избори? Къде сбърка партията?

Кристина Йорданова: ГЕРБ никога не е губила избори в страната, на последните избори е втора политическа сила, заради вота от чужбина, който по мое мнение в голяма степен трябва да бъде редуциран.
Както всяка партия и ГЕРБ допусна грешки, но не може да бъде отречено, нито “изчегъртано” направеното във всяка една област - инфраструктура, образование, здравеопазване, икономика, туризъм, социална политика и още и още…
За съжаление, хората сме устроени така, че бързо да забравяме какво е било и голяма част от нас смятат, че нещата се случват с магическа пръчка.

- Какви ще бъдат първите Ви ангажименти като зам.-председател на МГЕРБ с ресор "Организационни дейности"?

Кристина Йорданова: Не знам какъв ще бъде първият, но знам кой ще бъде приоритетният ми ангажимент - винаги ще отстоявам позицията на младежите, ще се вслушвам в техните съвети и ще работя в перспектива.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Септември, 15:36

    Успех Крисе!

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Петър Георгиев 5 Септември, 16:03

    Успех, необходимо е да влизат млади и чисти хора в политиката!

  • Отговори (2) (2)
    3. добавен от: Мая Тончева 5 Септември, 19:45

    Успех Криси.Когато човек носи ГЕРБ в сърцето си,няма как да се препъне,защото сме силни ЗАЕДНО.Само напред!!!Млада кръв и бистър ум е необходим в този момент.Желая ти от сърце блестящо бъдеще!!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА 28 Октомври, 10:31

    Криси неграмотницата, едвам изкласила. Типичната ГЕРБава калинка!!! :D :D :D :D :D :D :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete