Петък, 17 Май 2024, 20:18

Нужен ли бе кървавият преврат на 9 юни?

9 Юни 2015, 19:10
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1767 2


На този ден - кървав преврат с убийство на държавни служители в цялата страна. Варварски заговор с цел сваляне на законното от народа правителство - това е 9 юни 1923г.
Затова всяка година между 9 и 14 юни потомци на този народ се събират на местността „Янини грамади“ над с. Славовица – Пазарджишко. Смирената върволица от хора пристъпва бавно нагоре към гробницата на заклания Стамболийски. Те отдават почит и на всички сдружени земеделци, дръзнали да въстановят страната си след националните катастрофи, причинени от царя и лакеите му.

Кръвопийците прекъснаха не само живота на жертвите си, но и стремежа на народа за република, мир, хляб, свобода и народовластие. Сред тях са и нашите Тодор Попов - управител на Орханийска околия и Илия Стоянов – градоначалник на София.
92 години – царски, комунистически, зависими, независими и служебни управления плеядстваха от принципите на БЗНС, но за други цели.
Хляб има, защото без него няма избиратели.
Република сме, но дали е суверена – вчера бяхме с Русия, днес със САЩ, а уж сме в Европейския съюз.
Мир за щастие за сега има. Дано ни стигнат парите, за да се превъоръжим, за да ни пази НАТО.
Свобода също си имаме – за едни тя е свободия, но за други свободата е да бъдат бити и ограбвани безнаказано, да са най-бедните работещи в Европа и ако не им харесва – да хванат самолета или новите магистрали.
А народовластието вече се прилага, като власт на народният избранник над народа.
Нужен ли бе 9 ЮНИ ?

Васко Чавдаров

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Петко 9 Юни, 19:55

    Васко от кое земеделско крилце е министър на отбраната? Тази американска подлога. защо вървите ръка за ръка с наследниците на тези дето отрязаха главата на Стамболийски?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Юни, 06:31

    Поклон пред зверски убитите достойни българи, свързани с правителството на Александър Стамболийски! Тези достойни българи, работили почтено за държавата и българския народ са били зверски унищожени. Един от тях ми е роднина, Тодор Попов - управител на Орханийска околия. Зверски убит в една гора, без съд и присъда, заради почтената си работа към правителството на Ал. Стамболийски, той бил оставен мъртъв в гората от престъпниците. Случаен свидетел съобщил на съпругата му. Нея я било страх да изпрати тримата си синове, да не убият и тях. Тя взела невръстната си дъщеря и двете с каруца отишли да приберат трупа на убития, уважаван от съселяните си Тодор Попов. Светла им памет!!! Тъпкано да се връща и се връща на престъпниците! Избили са много , най-будните, най-достойните българи... Най-големите последици са за българския народ, за съжаление...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete