Понеделник, 6 Май 2024, 20:34

Нужна е прозрачност и пълна отчетност при услугата „Защитено жилище”

15 Септември 2012, 11:16
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4412 9


На вчерашното заседание съветниците обсъждаха и взеха решение относно предлагане на услугата „Защитено жилище” в Община Правец.
На заседанието присъстваше председателят на Националния център за социална рехабилитация Пламен Захариев. Той сподели, че услугата на Защитеното жилище е създадена след едно добро сътрудничество между Община Правец и Центъра за социална рехабилитация - "Аз искам да продължим това добро сътрудничество", подчерта председателят на националния център.
 Проблемът е, че на Община Правец не са предоставени необходимите отчети за разходите, платени за предходния месец . Кметът на град Правец- Румен Гунински сподели, че е притеснен от факта, че няма никакъв контрол към обслужването в Защитеното жилище.
В Община Правец е подадена жалба от бивша потребителка на услугата, която твърди, че оттам са я принудили да напусне.
Друг от проблемите е , че хората от община Правец не са запознати достатъчно с тази услуга и смятат, че е много скъпа. 
В момента услугата в Защитеното жилище се ползва от 3- ма потребители от София, 2-ма от Бургас, 2- ма от Стара Загора, 2-ма от Ботевград и 1 от Етрополе. 
Персонала в Защитеното жилище не е получавал заплата от май месец. Румен Гунински сподели, че неговото желание е хората да са назначени в Община Правец, за да могат да си получават навреме заплатите - "Моята информация е , че вчера хората са получили заплатите си от май месец. Някой злоупотребява с  това и се оправдава с Общината”. 
Базата и земята на Защитеното жилище са на Националния център за социална рехабилитация, но идеята е да бъдат назначени хора към Община Правец, които отново ще се управляват от Захариев, но да си получават нормално заплатите.
Пламен Захариев сподели , че са дали отчети до 2011 година , но в договора няма изисквания всеки месец да се предоставят фактури. "Всеки месец ние додаваме около  2000 лева от нашия бюджет допълнително" , каза Захариев. Той съобщи, че качеството на услугата е проверено многократно от инспектората и няма нарушение. Също така сподели, че при тях жалба от потребител не е постъпвала. За това, че потребители не са от Правец, той коментира, че каквито хора се изпратят и отговарят на изискванията им , такива се приемат в жилището.
Захариев не отрече за забавянето на заплатите към персонала, той се оправда с това, че разходите за електроенергия през зимата са били много големи.
Решено бе да се обяви конкурс за неправителствена организация. Проблемът е , че при тази ситуация Националният център за социална рехабилитация няма право да кандидатства по този проект, тъй като има задължения към Община Правец.
До провеждане на конкурса ще се изпълнява услугата по силата на този договор, но да има отчетност и да се предоставя възможността за ползване на услугата от жители на община Правец.
Захариев обеща, че скоро ще предоставят отчет, а до Нова година ще изплатят заплатите на хората от Дневния център и Защитеното жилище.


Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 17:37

    този господин никога няма да изплати заплатите :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Манаселския брус 15 Септември, 20:32

    А какво правят г-н Павлин Цветков и СКАТ по въпроса с разобличаване на далаверите в това "защитено жилище", или бай Гуня Зализания вече е успял да ги купи и тях?

    Преди изборите Павлинчо рипа, скача да стане кмет, а сега се е покрил като някоя мижитурка.

    И той май ще се окаже "менте" като всички останали :x

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: до 2 15 Септември, 20:47

    Добро утро :lol:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Септември, 09:34

    Е и като не е толкова скъпа услугата, защо не напишете колко струва пребиваването на един пенсионер в това защитено жилище. Дали е достатъчно защитено против финансви злоупотреби?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: До Манаселския брус 16 Септември, 11:10

    Незнам,кой освен Павлин Цветков,категорично се възпротиви за едни МНОГО пари,които дължи именно това менте на Захариев,да бъдат разсрочени във времето и под заплаха,че ще даде това решение на прокуратурата,та не бе прието.Касае се за 360 000 лева г-н Манаселски брус.На последната сесия,пак по настояване на Цветков,беше прекратен и втори договор.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: prostosmarten 16 Септември, 14:10

    Zeliyat grad znae,che tam ghiveyat rodninite na Plamen Zachariev i negovata priyateika Hristina Hristova! Na vseki 6 meseza im se podmenyat zapovedite za nastanyavane! Tova e nomera, koito izpolzvat DESI, KOYATO OSCHE UCHI MOGHE BI ALKOHOLHA SOZIOLOGIYA I MAIKA I NEBEZIZVESTNATA CHLENKA NA VSICHKI PARTII I........DRUGI PODOMNI1

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Септември, 15:50

    и персонала се принуди да напусне Г-н Кмете

    ЗАЩОЛИ???????????????????

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Септември, 16:11

    Този Захариев и Марияна Велева са мушеници от класа :x :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Септември, 08:47

    :x :x :x :x :x :x :x :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete