Сряда, 15 Май 2024, 03:01

Няма да се закрива ОП "Автогари и транспортно обслужване", засега

13 Юни 2017, 12:45
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1696 14


В Общински съвет-Ботевград бе внесена докладна записка от кмета на общината Иван Гавалюгов относно закриването на ОП „Автогари и транспортно обслужване”. Идеята е да се съкрати 1 щатна бройка, с която по-думите на съветника Тихомир Найденов общината ще спести поне 10 000лв.

Общинското ръководство предлага ОП „Автогари и транспортно обслужване“ да бъде закрито от 01.06.2017г. и от същата дата да се увеличи числеността на персонала на Общинска администрация Ботевград в отдел „Икономически дейности и общинска собственост" с 2 /две/ щатни бройки. Съответно всички активи и цялата документация, свързана е дейността на предприятието да се приемат от Общинската администрация - гр. Ботевград.

На заседанието на ОбС, което се състоя вчера, кметът на общината Иван Гавалюгов обясни, че няма нужда от общинско предприятие, което се състои от трима души- управител, счетоводител и касиер. По думите на градоначалника счетоводителят осчетоводява само 4 фактури месечно. Със закриването на общинското предприятие няма да има директор и счетоводител. Документите ще се осчетоводяват в общината. Работните места на двамата нови служители ще бъдат в автогарата, а не в сградата на общината.
По думите на кмета Гавалюгов закриването на общинското предприятие ще доведе до оптимизиране на разходите. Дейността на транспортните фирми няма да бъде засегната по никакъв начин и ще се осъществява, както до този момент.

От представената в Общински съвет - Ботевград информация за финансовото състояние на Общинско предприятие „Автогари и транспортно обслужване“ към 31.12.2016 г., е видно, че приходите за отчетния период възлизат на 36 020.00 лв., а разходите - също 36 020.00 лв. Основна част от разходите заемат разходите за заплати и разходите за осигуровки - общо в размер на 28 320 лв.

Съветникът Георги Георгиев обяви, че няма да подкрепи докладната, тъй като е безсмислено и няма да се постигне оптимизация. Съветникът Йордан Йорданов от ОББО също съобщи, че е против закриването на предприятието, тъй като по думите му двама човека няма да успеят да се справят с работата и предприятието не е в тежест на общината.

Докладната записка не се прие тъй като 12 съветника гласуваха „За”и 14 „въздържали се” /от групата на ОББО и Росица Милчева, Дамян Маринов и Цанко Цанов/.


Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (3) (5)
    1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 16:49

    Този все едно в отишъл на пазара за зарзават. Дамата обаче си личи,че има класа. Облечена в стил и елегантност. Поздравления и успех ! Една красива и елегантна жена винаги може да постигне много !

  • Отговори (2) (2)
    2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 17:12

    Хайде, стига повтаря едно и също като дебилен.

  • Отговори (3) (2)
    3. добавен от: Анонимен 13 Юни, 20:23

    Не засега,а и занапред няма да се позволява на кметчето да закрива предприятия.Особено такива,които не са в тежест на общината,и в които иска да вкара свои и на близки роднини.

  • Отговори (3) (2)
    4. добавен от: Анонимен 13 Юни, 20:26

    Докладната на Кмета е обоснована, необяснимо е гласуването на ОББО.

  • Отговори (4) (2)
    5. добавен от: Анонимен 14 Юни, 00:21

    Г-н Гавалюгов,
    Моля, изразете Вашият коментар във връзка с решението на Адм.съд София област, с което ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на кмета/Вас/ на община Ботевград срещу решение №117/09.05.2017г. на Общински съвет - Ботевград, с което е избран председател на Общинския съвет.
    Бихте ли ни обяснили, защо забъркахте тази меко казано“каша“ с Вашите безразсъдни действия, лишени за пореден път от аргументи и логична последователност.
    Самият Вие казахте, че следствие на това немогат да бъдат гласувани в Общ.съвет важни решения за Община Ботевград, а се оказва, че именно вие сте виновен за създалата се ситуация и носите пряка отговорност за това и никой друг.
    Ще се извините ли на всички онези 11000 ваши избиратели то общината, който Ви гласуваха „безпрецедентно“ доверие, което все по често Вие неоправдавате с вашите емоционални и НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ решения?
    Ще се извините ли на всички засегнати страни за създаденият хаос в нормалната работа на Общински съвет-Ботевград ?
    Длъжността, която Вие заемате предполага носенето, както на лична, така и на политическа отговорност, още повече, че Вие сте декларирали това многократно. Как точно смятате в този случай да поемете „някаква“ отговорност?
    И господин Гавалюгов, надяваме се че занапред при подобни ситуации, важни за нормалното функциониране на местния орган за самоуправление, ще взимате компетентното мнение може би не само на един юрист, а на няколко, професионалисти в тази област, за да не настъпват „недоразумения“ в нормалния живот на Община Ботевград.

    • (1) (2)
      1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 01:58

      Кочкова, да беше си го проверила за правописни грешки посланието, а не сега да ти се смеем.

  • Отговори (2) (1)
    6. добавен от: Анонимен 14 Юни, 07:43

    5 вие цялата пасмина около белязания сте наи-голямото недоразумение в този град моля се това недоразумение да предизвика избори и ще видите че никои от вас няма и да померише място в ОбС

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: Анонимен 14 Юни, 07:48

    Знае ли матрицата е работата на автогарата?Н и к а к в а !Тази работа на всички се работи за един час на месец.

  • Отговори (1) (1)
    8. добавен от: Анонимен 14 Юни, 07:49

    Автогарата има нужда да бъде закрита!Защото освен един превозвач,други линии към други градове и села не се покриват.Градът ни е откъснат от света.Ако не работи рентабилно ,то трябва да бъде закрита.Хрантулковци на държавната хазна с багер да ги ринеш.Работа нулева,заплати чисти!Ако за Кочкова 10000лева икономия не е икономия както тя се изказа и обра овациите в негативен аспект на сесията-цитирам,,Икономията е майка на мизерията,, :D , безразборното харчене и крадене госпожа Кочкова, какво е според вашият мозък :?: До там го дакорахте ,че разпродадохте всичко на безценица по времето на Тулата и ето ви мизерията, която оставихте Общината и жителите в нея.Последствията от Тулата и вашето управление на ОББО беше да се закриват работещи предприятия и общински фирми, и да разпродавате на безценица всичко апетитно за вас!Икономията е майка на мизерията :D Мизерията е за хората а за вас богатства и пари!

  • Отговори (3) (1)
    9. добавен от: Анонимен 14 Юни, 07:53

    Вие сте малоумни тъпи и лилипутьовци.Вие не работите в интерес на града.Вие работите са на много упорито против себе си!!!!

  • Отговори (3) (4)
    10. добавен от: Анонимен 14 Юни, 10:03

    Ето, че закона възтържествува. Има решение на съда по жалбата на кмета за избор на председател на Общ.съвет. Пише, че Вачик е неграмотник и продължава да слуша неграмотници.
    А сега Лилов покажи на Вачик и обкръжение що за лузери и неграмотници са.

    • (5) (0)
      1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 14:27

      Какво да покаже, ръст, интелект или нещо друго?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete