Неделя, 5 Май 2024, 09:28

„Няма опасност от изпадане в несъстоятелност на „Балкангаз 2000““, увери общинските съветници изп. директор на Дружеството

25 Април, 18:40
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 850 6


Със 17 гласа „ЗА“ 5 „ПРОТИВ“ и 2 „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“, ОбС Ботевград прие Годишния финансов отчет за 2023 г. на „Балкангаз 2000“ АД, представен от изпълнителния директор Михаил Димитров.

Както вече „Балканец“ писа, финансовата загуба на дружеството за миналата година е в размер на 427 хил. лв. Един от големите длъжници на „Балкангаз“ е общината и общинските обекти, посочи инж. Димитров, но по неговите думи „ситуацията не е застрашаваща и продължаваме с изпълнението на инвестиционната ни програма“.

По повод лошите финансови резултати, кметът Иван Гавалюгов отправи следните препоръки: 1. По отношение на присъединяването на абонатите – да се оптимизира този процес, така че да бъдат максимално съкратени сроковете между подаването на заявление и присъединяването на абоната. Общината може да подпомогне технически и организационно присъединяването; 2. Да се ускори процеса на преместване на Дружеството в ново помещение – диспечерски пункт.

Общинският съветник Дамян Маринов постави въпросите: Има ли констатирани кражби и какви мерки се предприемат?; Има ли член на Съвета на директорите, който е назначен на трудов договор в Дружеството и не е ли това конфликт на интереси?

Изпълнителният директор отговори: „Кражби има - консумирани но неизмерени количества с цел манипулиране“. Отклоненията са в рамките на 2-3 процента годишно. По втория въпрос: Да, има назначен такъв служител - на 6 часов работен ден. Назначен е на мястото на инж. Володя Алипиев, който претърпя тежка операция. Няма нормативна забрана член на Съвета на директорите да работи на трудов договор.

Общинският съветник Петя Кочкова постави въпроса: „Има ли риск за изпадане на дружеството в несъстоятелност, предвид финансовият резултат за 2023 г.?"

„Да, коефициентите са обезпокоителни. Но тази тенденция няма да продължи. Над 2 млн. лв. са печалбите на дружеството от предишни години. Няма опасност от изпадането на „Балкангаз“ в несъстоятелност“, отговори изпълнителният директор.



Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (4) (1)
    1. добавен от: Анонимен 25 Април, 19:47

    Пишат в други медии, че очакват фалити на още по-високо държавно ниво, като "Газпром"...

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 26 Април, 07:30

      Глупако и подкрепящите те... Имаш ли представа къде е "Газпром"?

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: Анонимен 25 Април, 19:58

    Анализатори предвиждат фалит на "Булгаргаз" в скоро време.

  • Отговори (3) (1)
    3. добавен от: Анонимен 25 Април, 20:02

    Тоя Димитров голяма лисица…говори много, а нищо не казва, а след това прехвърля топката на друг

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Април, 02:17

    Е тоя ни лаже

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Април, 19:24

    Червен лаком боклук .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete