Събота, 18 Май 2024, 07:10

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ СТАВА ПАРТНЬОР В ОПЕРАЦИЯ EDWARD

20 Септември 2016, 15:27
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 950 2


 Във връзка с постъпило писмо с Изх. № 04.11-24/16/09.2016г. на Областния управител на Софийска област Росица Иванова и предложение на Министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, Ви уведомяваме, че 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като полицейска операция под наименованието  „EDWARD”.  
Идеята е по време на операция „ЕDWARD” чрез наличните ресурси на държавните, местните и неправителствени органи и организации, както и чрез средствата на масово осведомяване да се популяризира Европейският ден без загинали на пътя и на 21 септември в реално време на обществеността да се предоставя информация за случващото се през 24-часовия период на операция „EDWARD”.
За постигането на целта органите на пътна полиция ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще подпомагат за безопасността на всички участници в движението по пътищата. Главна дирекция „Национална полиция” ще подава към партньорите си актуална информация на всеки час за броя и мястото на постъпилите пътнотранспортни произшествия и на загиналите или ранените при тях. Информацията ще бъде публикувана на страницата на Министерството на вътрешните работи и на областните дирекции на министерството в интернет. Ръководството на Областната администрация изразява надежда с общи усилия да допринесем за намаляване до минимум на броя на произшествията със загинали и ранени както на територията на Софийска област, така и в цялата страна!     

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 18:50

    Г-н Кмете, обръщам се чрез сайта с молба към Вас да наредите да бъдат възстановени пешеходните пътеки и съответния знак на бул. "Партизански", където се пресича с кв. 8. Движението на автомобили е интензивно и не винаги с позволена скорост, а тук преминават за училище много ученици. Благодаря!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Септември, 16:30

    От известно време в района на асфалтова база се носи много силна миризма.Тя е от така наречения биотор,който се изхвърля от електроцентралата в Медикет.Въпреки рекламата,че този отпадък наторявя-това не е истина.Мои познати са го пробвали и няма никакъв ефект.Нека еколожката и служителя по гражданска защита да вземат мерки за изхвърлянето на този отпадък на друго място

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete