Четвъртък, 2 Май 2024, 06:46

Областният управител Емил Иванов посрещна руска и израелска делегация, разговаря с посланика на Азербайджан и кмета на Босилеград

9 Април 2014, 16:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1543 0


Официална руска делегация беше посрещната от Областния управител на Софийска област Емил Иванов. В делегацията бяха включени председателят на Кемеровския - градски съвет на народните депутати Григорий Вержицкий, заместник-ръководителят на Дмитровския муниципален район на Московска област Алла Поспелова, ръководителят на град Богучар във Воронежска област Иван Нежеьский, ръководителят на село Красночикойское от Забайкалския край Александр Давидов, заместник-ръководителят на градската администрация на Стародуб, Брянска област Вадим Покаместов, и ръководителят на на муниципалния окръг Чертаново Централное, Москва Анна Гурова.
Посещението е организирано от посолството на Република България в Руската федерация, Центъра на промишлеността на Република България в Москва и Службата по търговско-икономическите въпроси в Москва. Участниците в делегацията са победителите от конкурса ,,Открит муниципалитет - 2013”, проведен в рамките на общоруския форум ,,Открито общинско управление: съвременни подходи, проблеми и перспективи”.
Основна тема на разговорите бяха възможностите за  формиране на благоприятна атмосфера на сътрудничество в икономическата и външнотърговската дейност между България и Русия.
Освен на София и Софийска област руската делегация ще гостува и в градовете Пловдив, Стара Загора и Казанлък.  Пo време на престоя си в България руските гости ще вземат участие в деловата работа на изложението ,,Винария-2О14", ще се запознаят с условията за инвестиции, за културен и туристически обмен в България.  Ще бъдат инициирани  разговори за побратимяване между общини в Русия и България.  Подобни посещения се организират вече втора поредна година и се радват на все по –голям интерес от българска и руска страна. 
 
Областният управител на Софийска област Емил Иванов проведе работна среща още с трима високопосатвени гости. С Натан Векслер - вицепрезидент на израелската военна промишленост и Джеки Ароуети - председател на организацията на българите живеещи в Израел бе обсъдена възможността  за израелски инвестиции в Софийска област. Г-н Иванов се срещна още с Владимир Захариев - кмет на Босилеград, Република Сърбия и Посланикът на Република Азербайджан у нас Н.Пр. Емил Каримов Основна тема на разговорите бяха възможността  за реализация на съвместни проекти по трансгранично сътрудничество с Република Сърбия и възможностите за регионално сътрудничество между общините от България и Азербайджан и взаимноизгодно икономическо и културно сътрудничество. 
 


Източник: Областна администрация на Софийска област

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete