Петък, 26 Април 2024, 07:45

Областният управител на Софийска област Иван Иванов посети Златица и Челопеч

27 Януари 2022, 20:11
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 394 0


Имате пълна подкрепа от моя страна, заяви Иван Иванов по време на разговорите с кметовете, на които те поставиха конкретни проблеми, свързани с водоснабдяването и пътната инфраструктура

Областният управител на Софийска област Иван Иванов посети Златица и Челопеч и на място разговаря с кметовете и техните екипи за развитието и проблемите на двете общини.

Преди разговорите в Златица областният управител и кметът Стоян Генов поднесоха цветя пред паметника на загиналите за Освобождението на България златичани, намиращ се в центъра на града. По-късно Иван Иванов и екипът му разгледаха и Златишкия метох – друга емблематична за града сграда. Построена около 1834 г., тя е имала различни предназначения килийно училище, място за кръщаване, административна сграда. Тук, Апостолът на свободата Васил Левски е основал местния революционен комитет.

Основният проблем на Златица е остарялата водопроводна мрежа – необходима е подмяна на изключително амортизираните стари етернитови тръби, които са от 50-те години.

„Запознат съм с проекта за водния цикъл. Смятам, че ситуацията в село Карлиево, което е на територията на общината е най-тежка. Имате пълна подкрепа от моя страна за решаването на този проблем“, подчерта управителят на Софийска област.

Той посети село Църквище, което се намира на около 3 км от град Златица. Там разговаря с общинските съветници Мария Нейкова, Стоянка Петрова и Димчо Рашев, и разгледа Младежкият център за екстремни спортове и местното читалище. Читалището в Църквище е едно от малкото, което все още носи името на Никола Вапцаров, подчертаха общинските съветници.

В Карлиево областният управител бе посрещнат от кметския наместник Ненко Миндилов и общинския съветник Цветана Радева, които му представиха своите добри социални придобивки – нова здравна служба и пенсионерски клуб.

По-късно Иван Иванов се срещна с кмета на Челопеч Алекси Кесяков, който представи основните проекти, по които работи общината. Един от въпросите, който кметът на Челопеч постави бе за продължението на проекта по изграждане на път през т.н. Златишки проход.

Иван Иванов се ангажира с логистична подкрепа за това този инфраструктурен проект да бъде задвижен отново.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete