Петък, 3 Май 2024, 02:13

Обмислят закриване на МВР фирмата за автомобилни номера

12 Август 2013, 08:38
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 780 0


МВР ще търси начин да закрие или преструктурира фирмата си за регистрационните табели с номера на колите, съобщи пред БНР зам. вътрешният министър Васил Маринов. Става въпрос за дружеството „Безконтактни мултиплексорни вериги“ (БМВ), което освен автотабелите изработва сигнално-охранителни и радиокомуникационни системи.БМВ била единствената от трите търговски фирми на МВР, която е на печалба. По тази причина пред закриване са и другите две – строителната „Проинвекс” и „Радиоелектронни системи”, която произвежда светлоотразителни маркери, изгражда и монтира базови станции за мобилни оператори. „Трябва да преустановим скандалите около тях - това са несвойствени търговски дейности. Идеята е да се освободим от тези дружества. В момента нямаме визия по какъв начин това ще бъде направено, ще стане ясно, след като юристите на министерството направят преглед и кажат как може да стане”, обясни зам.-министърът.
Той уточни, че СОД няма да бъде закрита, а ще бъде преструктурирана и ще бъде преустановена търговската й дейност. В момента СОД охранява два типа обекти – по договор и служебни. Тези, които са по договор, са около 50 000, а служебните – 30 000. Дейността ще бъде насочена към охраната на обекти, които са на ведомството, без да има съкратени служители.
Няма решение за закриване или приватизация на почивните бази на МВР, подчерта също така зам.-министърът. Само 9000 служители са се възползвали от тях през 2012 г., което е една пета от всички. „Идеята ни е, ако синдикатите се съгласят, всеки служител да получава годишна сума за почивка“, допълни Маринов.

Източник: Агенция БЛИЦ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete