Събота, 27 Април 2024, 13:50

Образованието не трябва да е част от евтини политически заигравки

28 Март, 16:18
(0) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 249 4


В пореден свой коментар в социалните мрежи Ангел Славчев се опита да внуши, че общината води война с част от директорите на местните училищата. Според него, всичко това е част от евентуална бъдеща корупционна схема. „Цялата работа е заради едни финикийски знаци. Трябва да знаете, че предстоят доста проекти за реконструкция по училищата. Понеже общината ще управлява тези ремонти и иновации им трябват послушковци“ – пише местният лидер на Възраждане и споменава като проблемни директорите на училищата в Нови хан, гарата и градската гимназия.

Това не е първото подобно внушение на Славчев и този път председателят на Общинския съвет – Богомил Бранков му отговори по време на днешната сесия. Според Бранков, когато един съветник твърди подобни неща, то той трябва да може да се аргументира. Нещо, което Славчев не желае или не може да направи.

Бранков даде за пример поведението на Славчев след двустранните консултации между партиите проведени веднага след местните избори. Тогава представители на спечелилата пълно мнозинство в съвета „кметска“ коалиция, инициираха срещи с останалите политически формации за търсене на общи допирни точки в управленските програми. Единствено Славчев с пост във фейсбук заяви, че е бил търсен за разговори за общо управление и той отказал. Тогава така и не стана ясно от писанията му за какво им е на спечелилите местните избори с пълно мнозинство да търсят подкрепа от Възраждане. Именно, този факт припомни и Бранков, който е инициаторът на въпросните срещи.

Колкото до училищата председателят на съвета бе категоричен, че не бива да се прави политика с образованието, камо ли с подобни коментари в социалните мрежи.

Безспорен факт е, че има проблем с две от споменатите от Славчев училища – в Нови хан и на Гарата, но е и безспорен факт огромното недоволство на част от родителите към ръководствата на училищата. В Нови хан дори се стигна до масово отписване на деца от училището.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Март, 19:39

    Ха ,ха , нима не може да си каже мнението един общински съветник Не е задължително да се присъединява към сглобката ЗАЕДНО. ПОД МОТОТО ДА СЕ РАБОТИ ЗА ОБЩИНАТА много съветници се подадоха на внушение, други от интерес. Нима тези където не са съгласни с дадени стари похвати не са за общината, страха наложен от години явно ще продължава. Но шопа търпи до време...

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Март, 21:59

    То винаги е било.

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Март, 13:33

    Славчев ли ще говори за финикийски знаци.?...Тогава защо гласува анблок за увеличението на заплатите на ОС? Че много са се преработили. Да не говорим за част от пионките на БСП и други партии, които нито един път не са взели отношение по нито един въпрос, не знаят на кой свят са в това отношение, ама знаят как да си получават заплатките. Така е...Кой каквото сам си направи и Господ не може да му го направи.

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Март, 16:49

    той се сглоби.......и има защо. интересо клати фесо

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (46)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete