Сряда, 29 Ноември 2023, 03:47

Образователен концерт „Детска усмивка“ се състоя днес в НЧ „Христо Ботев 1884“

20 Септември, 21:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 579 0


Детски образователен концерт на тема „Пътна безопасност“ се проведе днес в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884 по случай началото на новата учебна година. Той бе осъществен по идея на Община Ботевград и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и пълнолетни и на него присъстваха деца от 3-та и 4-та група на детските градини в града.

Специални гости на концерта бяха Стефка Граматикова – Секретар на Община Ботевград, главен инспектор на РУ на МВР – Ботевград Здравко Йотов и полицейски инспектор – Димитър Доков. Композиторът, пианист и изпълнител Росалин Наков заложи на темите за безопасно движение по пътищата, здравословно хранене и начин на живот, опазването на природата и екологично възпитание. Те бяха представени на децата чрез интересни истории и песни с помощта на певиците Боряна Йорданова и Ивелина Цонева. Пианистът е убеден, че изкуството може да помогне за образованието на децата и че чрез детските песнички се дава първа представа на децата за светофара, за пешеходната пътека и как да пресичат.

Той смята, че темата за безопасността на пътя по-лесно се усвоява от малчуганите чрез музиката. „Песните, които съм създал в рамките на спектакъла „Детска усмивка“, са поднесени под формата на забавление и са предназначени за 5-6 годишни деца, които имат много силно асоциативно мислене“, каза още композиторът.

Според г-н Наков да правиш музика за деца е нещо много отговорно. Той е работил с много популярни изпълнители от българската поп музика, като Лили Иванова, Йорданка Христова, Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Васил Петров, Маргарита Хранова и много други, но работата с деца е „нещо по-особено и много интересно за мен, защото аз работя не само творчески за деца, но и чисто педагогически“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Подкрепяте ли да се отнемат колите на пияните и дрогирани шофьори?

Анкета » коментари (2)

Подкрепяте ли да се отнемат колите на пияните и дрогирани шофьори?

отговори
Категорично да, само така може да се преборим с тези хора на пътя (111)
70% Complete
Да, но тестовете за наркотици дават много грешки и първо това трябва да се отстрани (45)
70% Complete
Не, по този начин само ще увеличим корупцията в МВР (33)
70% Complete
По-добре да взимат книжки за по-дълго и при неспазване – в затвора (30)
70% Complete
Всяко чудо за 3 дни, ще вземат някоя кола и после всичко ще застине (3)
70% Complete