Четвъртък, 23 Май 2024, 02:25

Образователен концерт „Детска усмивка“ се състоя днес в НЧ „Христо Ботев 1884“

20 Септември 2023, 21:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 652 0


Детски образователен концерт на тема „Пътна безопасност“ се проведе днес в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884 по случай началото на новата учебна година. Той бе осъществен по идея на Община Ботевград и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и пълнолетни и на него присъстваха деца от 3-та и 4-та група на детските градини в града.

Специални гости на концерта бяха Стефка Граматикова – Секретар на Община Ботевград, главен инспектор на РУ на МВР – Ботевград Здравко Йотов и полицейски инспектор – Димитър Доков. Композиторът, пианист и изпълнител Росалин Наков заложи на темите за безопасно движение по пътищата, здравословно хранене и начин на живот, опазването на природата и екологично възпитание. Те бяха представени на децата чрез интересни истории и песни с помощта на певиците Боряна Йорданова и Ивелина Цонева. Пианистът е убеден, че изкуството може да помогне за образованието на децата и че чрез детските песнички се дава първа представа на децата за светофара, за пешеходната пътека и как да пресичат.

Той смята, че темата за безопасността на пътя по-лесно се усвоява от малчуганите чрез музиката. „Песните, които съм създал в рамките на спектакъла „Детска усмивка“, са поднесени под формата на забавление и са предназначени за 5-6 годишни деца, които имат много силно асоциативно мислене“, каза още композиторът.

Според г-н Наков да правиш музика за деца е нещо много отговорно. Той е работил с много популярни изпълнители от българската поп музика, като Лили Иванова, Йорданка Христова, Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Васил Петров, Маргарита Хранова и много други, но работата с деца е „нещо по-особено и много интересно за мен, защото аз работя не само творчески за деца, но и чисто педагогически“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (263)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (143)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (57)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (76)
70% Complete