Петък, 17 Май 2024, 13:44

ОбС Ботевград даде съгласието си за отпускане на еднократна финансова помощ за 4-ма души

22 Декември 2015, 17:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3435 38


В дневния ред на днешната пета извънредна сесия на ОбС Ботевград бяха включени 3 точки, касаещи отпускане на еднократна финансова помощ на 4-ма наши съграждани – Васил Петков, Соня Николова и двамата братя Лъчезар и Илиян от Трудовец.
Местният парламент даде съгласието си Община Ботевград да отпусне общата сума от 5000лв. По 2000лв еднократна помощ ще бъдат предоставени на Васил и Соня, които се нуждаят от спешни животоспасяващи операции. За Лъчезар и Илиян Николови бе заложена сумата от 500лв. Общинският съветник от ОББО Йордан Йорданов предложи тя да бъде завишена на 1000лв, а предложението му бе единодушно прието.
 
Йорданка Лалчева, общински съветник от ОББО, предложи отпусната финансова помощ за Васил Петков и Соня Николова да бъде в размер на 5000лв. Предложението й бе гласувано с 11 гласа „за”, 3 гласа „против” и 10 се въздържаха, с което предложението не бе прието.
Постъпи и друго предложение от Дамян Маринов, общински съветник от ГЕРБ - възнагражденията на всички общински съветници за месец декември да бъдат разделени между Васил, Соня и двете дечица. Предложението му срещна подкрепа от съветника от ГЕРБ Цветан Цолов. Г-н Гавалюгов изложи мотива, че община Ботевград ще преведе възнагражденията на всеки съветник и че не желае да задължава никого от местния парламент, а всеки да вземе еднолично решение кой да си дари.
 
Според кметът на общината Иван Гавалюгов, трябва да бъде утвърдена комисия, която да разглежда и прецезира подадените молби за финансова помощ.
„В навечерието на коледните празници е редно и общината да даде своя принос, като внесем малък лъч светлина на тези хора, изпаднали в тежко състояние”, заяви още той
 
33-годишният Васил Петков от Ботевград страда от хронична милоидна левкемия (рак на кръвта). За лечението на Васко има два пътя - необходимо е да се направи трансплантация на стволови клетки или на костен мозък. Мъжът има оферта за трансплантация на костен мозък от клиника в Германия - „Карл Густав Карус” в град Дрезден. За целта са му необходими 160 000 евро.
Всеки, който желае да помогне допълнително, може да го направи по сметката на община Ботевград, тъй като близките на Васил Петков не са предоставили такава.
 
39-годишната Соня Николова се бори с една от най-страшните диагнози и най-коварното заболяване. Тя се нуждае от спешно животоспасяващо лечение в клиника по радиохирургия в Германия, за което й е необходима сумата от 20 000 евро.
 
Лъчезар е на 11г, а Илиян – на 10г. Тяхната майка Ирена Йорданова почина през април 2015г. след тежко боледуване, а през октомври след трагичен инцидент почина и техният баща. За двамата братя се грижи тяхната баба, чиято пенсия е непосилна за издръжката им.

Източник: balkanec.bg

Коментари (38)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Декември, 18:17

    "Предложението й бе гласувано с 11 гласа „за”, 3 гласа „против” и 10 се въздържаха, с което предложението не бе прието." :shock:
    Teзи малоумници явно имат собствена система за гласуване и приемане!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Декември, 18:20

    Недоразумението кмет е против да се помогне на две кръгли сирачета, преди Коледа!
    Анатема!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Декември, 18:36

    2,Къде прочете,че е против?Хайде, стига безсмислици!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Декември, 18:40

    Абе злобари! Нито четете правилно, нито се изказвате адекватно! Добре, че са подкрепени децата сираци за еднократна по-голяма помощ. Но това не може радикално да реши проблемите им. А те не получават ли пенсии от починалите си родители? Нямат ли други роднини, които да поемат грижи за тях?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Декември, 18:42

    Гавалюгов не може да задължи никой общински съветник да дари възнаграждението си. Това е идеята Глупачката си ти, аз съм мъж.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 22 Декември, 18:42

    Дай Боже и твоите такива пенсии да получават! Идиот кметски!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 22 Декември, 18:43

    7-ми! От твоите думи и пожелания _ на твоята глава и съдба!!! Амин

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 22 Декември, 18:45

    №6, че не може - не може! Поне теоретично. Но не може да ги задължи и да не го даряват! Защо си завира глупавия задник там, където не му е работа? :evil:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 22 Декември, 18:49

    Олигофрените от новото "управление" ме накараха да започна да харесвам тези от старото! Георги, Дана, Данчо, Мазния и т.н. са като невинни девици в сравнение с тази измет!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete