Четвъртък, 19 Септември 2024, 04:46

Обсъдени бяха възникналите проблеми с превоза на ученици в общината

22 Февруари 2013, 13:08
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2029 4


Общинските съветници Борислав Георгиев и Станчо Атанасов, като членове на комисията по транспорт към ОбС, поставиха питане за проблемите с превозването на ученици в община Своге. Оказа се, че през изминалите две седмици ученици са били сваляни от превозните средства и не им е била давана възможност да ползват безплатния транспорт до домовете си.

„През последния месец бяхме обект на много проверки от ДАИ и КАТ. Беше направен опит за съставяне на акт на наш шофьор, въпреки че по талон на автомобила, не е имало нарушение за броя превозвани пътници.” – поясниха от фирмата превозвач. Оказа се, че ученик, който е бил правостоящ е свален, защото разрешението за превоз на правостоящи е посочено в големия талон на маршрутното такси, който в случая не е бил на разположение на шофьора.

Към този момент учащите се в община Своге могат да ползват безплатно превоза в определени часове на деня. Някои от децата, обаче, по различни причини, пътуват в други часове, за което им се взимат пари за билет. „Имаме уговорка с общината  да бъдат осигурени 2 безплатни курса за ученици – единият сутрин и другият -  следобед. Въпреки това ние подсигурихме пет безплатни курса в часовете: 6.40ч., 7.20ч., 12.00ч., 13,30ч. и 14.10 ч.” – подчертаха от фирмата превозвач.
През останалото време всички ученици могат да ползват ученическо намаление на билетите. За пример беше дадено, че билетът от Своге до с. Искрец, с включено ученическо намаление, е 0,80 лв.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: анонимен 22 Февруари, 14:04

    Какво значи два курса безплатни на ден??!! Всички сме свидетели и виждаме, че децата си плащат и шофьорите пък са и толкова нагли, че не дават билети.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Габриела Величкова 22 Февруари, 14:06

    На срещата е станало въпрос, че общината има договорка с превозвача 2 курса - сутрин и следобед да са безплатни. От фирмата обясниха, че са отпуснали 5 курса. Мислите, че фирмата не изпълнява задълженията си ли?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 11:00

    Аз съм свидетел, че като пътувам до Своге вечер не ми дават билет и си прибират парите за тях това не е ЧЕСТНО !!!! :)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимна 23 Февруари, 21:23

    Колко ученици без карти минават покрай шофьорите все едно са по-малки и имат издадена карта? И колко пътуват в почивните дни и казват, че са с ученическа карта и не плащат? Не мисля, че шофьорите трябва да рискуват работата си и да позволяват да има правостоящи след като има такива проверки все пак това им коства работата!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (248)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete