Събота, 4 Май 2024, 13:17

Обсъждане на тема "Пътната безопасност в Ботевград" организира Дамян Маринов

13 Септември 2022, 22:55
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1735 21


На 13-ти септември от 18,00 часа в зала "Ботевград", се проведе обсъждане на тема "Пътна безопасност в Ботевград". Обсъждането беше между представители на местната власт и кандидат-депутати от "ГЕРБ-СДС". Организатор на срещата е Дамян Маринов - 6-ти в листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за Софийска област. Темите, които бяха обсъдени са: 1.Състояние на пътната инфраструктура; 2.Сигнализация, включваща стопанството и маркировката; 3. Ефективност на контрол. Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики, Младен Маринов - водач на листата на ГЕРБ-СДС за Софийска област, посочиха настоящите проблеми с безопасността на пътищата. Обсъди се и темата за обучението на децата в училищата за безопасно пресичане и познаване на знаците, тъй като те са участници на пътя и освен водачите, и те трябва да знаят правилата. Кметът на Община Ботевград - Иван Гавалюгов, се включи в обсъждането и заяви, че ако всички нарушители на пътя се снимаха с камера и приходите от глобите отиваха в Общината, тогава много повече общини биха инвестирали в поставянето на видеокамери за наблюдение. В момента средствата от глобите отиват в държавата и Общината може само да предостави камери за видеонаблюдение като дарение. Русинова отговори, че през 2021 г., такова предложение е правено - приходите от глобите да отиват в общините, а не в държавата, но засега резултат няма.

"Някой дава ли си сметка, че ако ние не си оправим инфраструктурата, колкото и полицаи да изкараме на пътя, ние не можем да сложим за всеки човек полицай, за да ги накараме да спазват правилата", заключи Диана Русинова и още:
"И ако ние можем да си позволим всяка година да губим по 600 човека, трябва да сме най-богатата нация в света. Вместо да са ремонтирани пътищата и вместо да положим усилия тази трагедия да спре!"
- Диана Русинова
Тя е категорична, че "Трябва да изградим така инфраструктурата, че дори и човек да сгреши, той да остане жив!"
"По отношение на пътната безопасност, всички знаете, че три са факторите, които влияят на нея. Това са водачът, пътното превозно средство и пътя. Съвкупността на тези фактори може да увеличи или намали пътния травматизъм", заяви Младен Маринов и още:
"Това, което аз смятам ,че трябва да се подобри е взаимодействието между институциите, които имат отношение по пътната безопасност, защото има неща, които могат да се оправят с пари, има неща, които могат да се оправят с обучение, има неща, които могат да се подобрят с контрол, но за всичко това трябва да има добро взаимодействие между всички институции, които по закон имат за задача да влияят за пътната безопасност."
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ГЕРБ-СДС , зала "Ботевград" , предизборна кампания

Коментари (21)

  • Отговори (7) (4)
    1. добавен от: Ден 13 Септември, 23:10

    Купуването и продаването на гласове е без значение.

  • Отговори (1) (4)
    2. добавен от: Анонимен 13 Септември, 23:44

    Дреме ми на...

  • Отговори (16) (4)
    3. добавен от: Анонимен 14 Септември, 00:24

    Пиар за наивници или отбий номер е това!Решете глобалните проблеми на хората, Безопасността се решава г-н Младен Маринов,много добре знае ,със закони и институции,които да ги изпълняват.Той беше във властта доста години,а сега бля,бля приказки за малумници.

  • Отговори (14) (4)
    4. добавен от: Анонимен 14 Септември, 00:33

    Герберски боклуци.

  • Отговори (3) (2)
    5. добавен от: Анонимен 14 Септември, 02:12

    Къде беше обявено

  • Отговори (10) (2)
    6. добавен от: Шоки 14 Септември, 05:17

    Няма ли полицаи по улиците нито камери ще помогнат нито нищо. Решението е засилено полицейско присъствие.

  • Отговори (10) (5)
    7. добавен от: Анонимен 14 Септември, 07:15

    Тия разбират от пътна безопасност толкова,колкото бай Пешо от Липница разбира от киберсигурност.Събрали се да си правят пиар преди избори и Кмета им уйдисва.

  • Отговори (8) (6)
    8. добавен от: Анонимен 14 Септември, 07:27

    Абе този травестит в средата как не ви е срам да го каните навсякъде

    • (8) (3)
      1. добавен от: Анонимен 14 Септември, 08:12

      Жената е хубава и е специалист. Завиждаш ли ѝ?

  • Отговори (3) (2)
    9. добавен от: Анонимен 14 Септември, 09:07

    с тия паркирани коли по улиците каква пътна безопасност,

  • Отговори (15) (4)
    10. добавен от: Анонимен 14 Септември, 09:25

    Тази малоумна псевдо мутра, като какъв го раздава в града. Всички от ГРОБ включително и другите калинки и слуги на Тиквата НЕ сте желани тук!

    • (13) (4)
      1. добавен от: Анонимен 14 Септември, 09:27

      Тови, който по негово време милиционери и мутри под прикритие биеха с боксове(зад колоните) и влачеха протестиращи, все едно са някакви бежанци. И този малоумник тръгнал да говори за безопасност…Прост СЕЛЯК!

    • (4) (12)
      2. добавен от: Анонимен 14 Септември, 10:02

      Не говори от името на всички. Биели са с боксове зад колоните, глупости. Освен обиди друго можеш ли да напишеш?

    • (11) (4)
      3. добавен от: Анонимен 14 Септември, 11:45

      Сигурно и обвиненията в прокуратурата и уволнените милиционери са глупости, малко са му обидите да се радва, че ходи свободно. Имаше снимки и клипове, излъчени в национален ефир. Глупостите ги ръсят от ГРОБ преди избори дори и циганите вече не им вярват и не взимат 50-те лева, че започнаха да се усещат че след това 4 години никой не ги търси. Тези са едни политически трупове.

    • (4) (5)
      4. добавен от: Анонимен 14 Септември, 12:12

      Само ти си гледал снимки и клипове, ние не сме. Как се държаха нагло жълтопаветниците, хвърляха яйца и домати по сградите и полицаите, пикаеха насред центъра на София, палеха слама пред полицаите и им късаха дрехите. Ако в чужбина направиш това, бъди сигурен, че няма да остане ненаказано. От Тарашков не се възмущаваш, че на предишните избори ходеше по къщите на хората, арестуваше ги и ги заплашваше да не гласуват за ГЕРБ.

    • (5) (3)
      5. добавен от: Анонимен 14 Септември, 18:50

      Рашков си е милиционер, но той не е тръгнал в Ботевград преди изборите да се прави на загрижен. И клиповете не си ги гледал само ти. Явно живееш в пещера и нямаш интернет, след като не си видял снимки показани и по Дойче Веле(и на тях им се иска да ги няма, ама). Милиционерите нямат право да бият и да снимат хора, който са с белезници и лежат на земята. Същото се отнася и за боксове(има ЗДМВР) в който е записано ясно какво могат да правят. Псевдо мутрата и измислен тарикат да ходи в Правец или друго село да се прави на интересен, че в града не му се получава(хората помнят) и да мобилизират всички калинки на хранилка да слагат плюсове, отново не минава номера скоро ще пращат картички на Тиквоча в затвора. А Млоденчо заедно с грозната ламя ще са в саседните килии до Вальо Златев и Пеевски. За ГРОБ МАЧА Е ПРИКРЮЧИЛ. И те си го знаят.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete