Неделя, 2 Април 2023, 06:19

Общественият ред и противодействието на престъпността – основни акценти на работната среща на директора на ОДМВР-София с местната власт в Средногорието

9 Февруари, 09:39
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 155 2


В изпълнение на поетия ангажимент за среща в работен порядък с кметовете на общини и населени места на цялата обслужвана територия днес ст. комисар Живко Коцев се срещна с представителите на местната власт в общините, обслужвани от РУ-Пирдоп: Мирково, Пирдоп, Златица, Копривщица, Антон, Чавдар и Челопеч. В мероприятието взеха участие още ръководителят на ТО-Пирдоп към Районна прокуратура-Елин Пелин, както и експерти от Европейския център по транспортни политики.

"Целта на срещата е да добия представа от първо лице за актуалната ситуация и проблемите на местно ниво, касаещи опазването на обществения ред, противодействието на престъпността, комуникацията с районното управление и участъка в Златица. Считам, че професионалното ни партньорство е изключително важно, защото всички ние носим отговорност за сигурността, имуществото, живота и здравето на хората", посочи в изложението си ст. комисар Коцев.

Кметовете на общини изказаха благодарност за инициираната от областната дирекция среща и определиха на високо ниво взаимодействието с районното управление в Пирдоп и полицейския участък в Златица, като увериха, че добрата комуникация и ползотворно сътрудничество ще продължат и занапред.

Под формата на дискусия, участниците във формата обсъдиха състоянието на сигурността в региона, съвместните действия за гарантиране спокойствието на гражданите, получена бе актуална обратна връзка за проблемите, които се идентифицират на местно ниво, с оглед поемането на ангажименти и конкретни мерки за разрешаването им съобразно правомощията и нормативната уредба.

По отношение осигуряване безопасността на движението и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм бяха обсъдени уязвимите пътни участъци, необходимостта от адекватно знаково стопанство и маркировка, ефективния контрол на скоростните режими в и извън населените места, контрола за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, предпоставките за пътни инциденти, породени от излизането на животни на пътя. В тази посока бяха набелязани и конкретни съвместни действия, включително и чрез ангажирането на други отговорни по темата институции.

По друга от дискутираните теми – разпространението и употребата на наркотични вещества от непълнолетни, началникът на РУ-Пирдоп гл. инсп. Стоян Стоянов уточни, че на обслужваната територия регулярно се провеждат полицейски операции по линията, които вече дават своите положителни резултати, като допълни, че противодействието на този вид престъпления е приоритет и активната работа в тази насока ще продължи.

Относно материалното обезпечаване на служителите на РУ-Пирдоп директорът на ОДМВР-София увери присъстващите, че документацията, свързана с ремонта на сградата, е подготвена и процесът е на етап обявяване на обществена поръчка. Като много добро и диалогично бе отчетено и взаимодействието на полицията с прокуратурата.

Сред останалите дискутирани теми бяха обезпечаването на законосъобразността на предстоящите избори, координацията между институциите и взаимният обмен на информация по всички въпроси, касаещи сигурността в региона.
Източник: ОДМВР

Коментари (2)

  • Отговори (8) (0)
    1. добавен от: Отговорен гражданин 9 Февруари, 14:05

    Действие трябва, стига само срещи и празно говорене,хората чакат и работят за да взимате заплати,докажете,че ги заслужавате и не след епизодични акции да преминете в режим заспиване, защото хората работят, направете го и вие.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 21:01

    dodekov na4alnik rpy

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (44)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (44)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (942)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (2250)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (136)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (139)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (412)
70% Complete