Петък, 3 Май 2024, 13:02

Община Ботевград и тази година ще бъде партньор на Сдружение "Разнообразни и равни"

18 Ноември 2015, 10:54
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2943 11


Общински съвет Ботевград даде съгласие на община Ботевград да бъде партньор на Сдружение «Разнообразни и равни» за финансиране пред ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ "Структурни фондове и международни образователни програми” на Министерството на образованието и науката. Проектното предложение е „Образованието - основна част от интеграцията" по процедура за безвъзмездна финансова помощ: ВСЮ5М20Р001-3.002 „ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА ИЖЛИ ТЪРСЕЩИ ИЛИ ПОЛУЧИЛИ МЕВДУНАРОДНА ЗАКРИЛА" към Оперативна Програма «Наука и образование за интелигентен растеж» 2014-2020 г.

Община Ботевград няма да участва със финансови средства, подчерта кметът Иван Гавалюгов в отговор на запитване от общинския съветник Георги Георгиев, с какво финансиране участва Общината. Кметът посочи, че лектори ще се занимават с децата в извънкласни форми. Сдружение „Разнообразни и равни", с което община Ботевград си партнира от години и има успешно реализирани няколко проекта в образователни институции на територията на общината, каза още кметът Гавалюгов. Той каза още, че проектът е насочен към приобщаване и интеграция на 1100 ученици от от ОУ „Васил Левски", ОУ „Н.Й.Вапцаров", "- в Ботевград, както и в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в село Скравена, ОУ „Отец Паисий", село Врачеш и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий», село Липница. От тези деца 500 са от ромски произход. Кметът Иван Гавалюгов посочи, че дейностите, заложени в проекта са допълнително обучение по български език за учениците, за които българският език не е майчин; подобряване на образователната среда в училищата. Дейностите са насочени към подкрепа на ученици от етническите малцинства за продължаване на образованието в гимназиалния етап и за успешно завършване на средно образование, както и работа с родители без разлика от етническия им произход за разясняване ползите от образователната интеграция и приемането на различието, преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност.

Общинският съветник Георги Георгиев заяви,ч е ще подкрепи Докалдната записка на кмета, но не е получил яснота, какво ще учат децата по училищата и какъв ще бъде ефекта от проекта. Председателят на ОбС Мартин Тинчев заяви, че ползите от този проект са знания и опит, за които никой не иска пари от Община Ботевград.
 Докладната записка бе подкрепена единодушно от 29 общински съветници.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 11:10

    абе Георги, абе душо, когато ти внасяше докладни, мигар обясняваше какво ще учат децата? Или искаш да посещаваш заниманията? няма да е лошо, поне ща те научат на нормален език на общуване, а не с твойте простотии!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 11:24

    Гошо вече го няма, малоумници ботевградски! Оправяйте се сами!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: анонимен 18 Ноември, 11:27

    в тази шибана държава само за циганите мислите !шибана циганска държава

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 11:40

    Споко, накрая ще останат само мангали и "политици". И познай кой кого ще шиба! :twisted:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 12:30

    ОСОБЕНО ВАЖНО ЗА БЪДЕЩИЯ МАНГАЛИСТАН... Както е казал мъдрецът _ толерантност и апатия са характерни за едно умиращо общество.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 12:34

    http://www.blitz.bg/news/article/375403
    "Кой е Джихади Джон - мъжът, който вся страх по света

    Като студент Мохамед Емвази е бил засичан и на организирани маршове на радикалните ислямисти в Лондон...Мохамед Емвази е роден на 17 август 1988 година в кувейтския град Ел-Джахра. През 1993-а, според The Guardian, семейството на бъдещия терорист се мести във Великобритания, където в течение на три години чака да получи статут на бежанци. Според The Daily Mail родителите му предпочитали да живеят от помощи, а баща му пък станал шофьор на такси. Социалната система на Англия е похарчила по семейството около 400 хил. паунда..."

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 13:20

    Георгиев за толкова години работа с това сдружение сега ли се сети да пита какво ще учат децата?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: аз 18 Ноември, 14:43

    капацитет! капацитет ! 12 години стадото е вървяло след този гении ! А колко ли мангизи е гушнал от там и сега тези не са угодни защото всичко има шанс да лъсне като на маймунката онова червеното отзад !

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 17:03

    На маймунката скоро ще й лъсне червеното, правчанското! Само че на новата!

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete