Понеделник, 29 Април 2024, 23:02

Община Ботевград няма да организира приемането на заявления за услуги по кадастъра

6 Май 2015, 08:11
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1872 6


В изпълнение на правомощията като обОщински съветник, мандат 2011-2015 год., Цветан Цолов внесе питане по повод има ли намерение общинската администрация да съдейства за организиране приемането на заявления за услуги по кадастъра и за издаване на съответните документи (скици и схеми от цифровия кадастър)?
Питането му е породено от факта, че община Ботевград е единствената община в Република България, с влязла с сила кадастрална карта и няма открита приемна за приемане на заявления за предоставяните услуги от АГКК по кадастъра.
На провелото се на 30 април редовно заседание на ОбС той получи писмен отговор. В него председателя на ОбС Йорданка Лалчева посочва, че съгласно Закона за кадастъра и имотния регистър, поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри към нея, след като същата бъде одобрена със заповед на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, и след влизането на тази заповед в сила, се извършва от съответната Служба по геодезия, картография и кадастър, по местонахождението на имотите, в качеството й на административен орган. Услугите по издаване на справки от кадастралната карта и кадастралните регистри, съгласно чл.55 от ЗКИР се предоставят от Агенцията по геодезия, картография и кадастър. С оглед законовите разпоредби, за извършване на административно обслужване АГКК може да разкрива свои структурни подразделения в седалищата на районните съдилища, което представлява въпрос от компетентността на агенцията и не касае дейността на общинска администрация на Община Ботевград.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Май, 08:20

    община Ботевград скоро ще спре да извършва всякакви технически услуги с това ръководство и с тия кадри

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Май, 11:04

    Тя вече е спряла в това безвремие

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Май, 13:29

    Да, за съжаление простотията си е вродена на нащте управляващи-кмет,председател на Ос, заместници на кмета и цялата общинска сволач!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Май, 17:28

    Как в другите градове и то по-малки от Ботевград в общинската администрация има служител, който приема заявленията и предава готовите скици и схеми и хората изобщо не ходят в Службите по ГКК в областните градове, а тук не!? Писменият отговор на Лалчева не е никакъв отговор - той не обяснява защо само в Ботевградската община не се предоставят такива услуги, с какво сме заслужили това? Текстовете, които е цитирала от съответния нормативен документ важат и за другите общини, но там общинските администрации са помислили как да спестят на хората време и пари.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Май, 18:14

    4 На нас не ни се пестят време и пари,а просто ни се вземат и двете

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Май, 08:10

    няма да организира приема, разбира се! И една от основните причини е, че предложението се прави от съветнис от опозицията. В образцовия общински съвет на Ботевград предложения от опозицинери не се приемат,дори и да са разумни и в полза на гражданите!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete