Неделя, 19 Май 2024, 13:36

Община Ботевград ще оспори пред Административен съд финансовите корекции по туристическия проект на МРРБ

26 Февруари 2016, 20:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2025 31


Община Ботевград ще оспори финансовите корекции на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, наложени по проект с наименование „Ботевград – привлекателна дестинация за атрактивен културно-исторически и спортно-развлекателен туризъм”.

Както balkanec.bg вече писа Общината получиуведомление за верификация на искане за окончателно плащане по изпълнението на проекта. Искането за окончателното плащане е от декември 2014 г от страна на Община Ботевград. Въз основа на верификацията Общината трябва да възстанови 864 643,50 лв. 

През годините по време на изпълнение на проекта са правени редица проверки и са наложени над 20 финансови корекции. Общината ще поиска пред Административен съд спиране на процедурата, увери кметът Иван Гавалюгов.

„Вероятно ще оспорим начина на налагане на финансовите корекции. Целта е да ги минимизираме или отложим във времето, тъй като в момента имаме покана за доброволно изпълнение в 14-дневен срок”, коментира кметът.

 
Констатирани са редица несъответствия между актуваните СМР дейности и реално извършените, между изплатени и неизплатени суми.  Има сключен договор за изработване на географска информационна система и с плащания по договор. „В крайна сметка такъв продукт изобщо не е реализиран. Съответно Управляващият орган иска възстановяване на средствата в размер на 56 хил.лв”, заяви Гавалюгов. Той определи като несъстоятелни аргументите на своя предшественик – Георги Георгиев, че МРРБ имало практика да орязва от всички проекти, за да могат да дофинансират други , т.е. да бъдат финансирани със санкции от тези проекти, за които вече са сключени договори.
 
Кметът Иван Гавалюгов припомни, че проектът „Ботевград – привлекателна дестинация за атрактивен културно-исторически и спортно-развлекателен туризъм“ включва реставрация на сградата на бившата съдебна палата и превръщането й в Исторически музей, реставрация на крепостта Боженишки урвич, облагородяване на Урвишка поляна, основен ремонт и разширение на пътя от Боженица до Урвич, ремонт на Часовниковата кула и т.н.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (31)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 21:00

    Иванчо,това което направи Георгиев неможеш да го боядисаш до края на мандата си.Сега се жали колко искаш

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 21:02

    :roll:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: анонимен 26 Февруари, 21:03

    Браво

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 21:11

    Така е, № 1. Корекция от 3,6 милиона, корекция от 1,6 милиона, корекция от 800 000. Само до тук злодеянията на инч хай са за 6 милиона лева. Бая ще се поозори "Иванчо", за да достигне тези висоти.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 21:11

    Дебилче №1 посочи само един обект направен качествено от Тулата защото такъв няма както няма и програма по която общината да няма глоба.Щом това него не го разбираш мога сомо да те съжалявам.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 21:18

    Иван се насади на пачи яйца послани от Гого

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 21:23

    Дали Иван или Драган, който и да беше станал кмет, все е за съчувствие и съжаление. След Гошо Новаченски погромът е пълен.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 21:23

    Kato не е учил...

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 21:25

    №8, А ти като си учил, би ли обяснил каква е азбуката, на която пишеш?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 21:47

    Много ясно,че общината ще оспори неправилно наложените корекции.Те са наложени на база доноси и клюки на един бивш съветник,които сега по ириния на съдбата сега ще трябва да оспорва самия себе си,но заблудените тъпанари които го избраха не искат или не могат да прогледнат.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete