Петък, 3 Май 2024, 06:23

Oбщина Ботевград ще получи помощ и подкрепа за енергийно обновяване на жилищни сгради

11 Декември 2015, 14:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1955 20


В рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020,  Приоритетна ос 2: „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“, ще се предоставя финансова помощ на общините - конкретни бенефициенти за подобряване на енергийната ефективност на еднофамилни жилищни сгради, чиито собственици получават социални помощи за отопление, както и на многофамилни жилищни сгради, чиито собственици трябва да са регистрирали сдружения на собствениците по реда на чл. 25, ал. 1 от Закона за управление на етажната собственост.
 
Общините - конкретни бенефициенти, сред които е Община Ботевград, ще получат помощ и подкрепа за енергийно обновяване на жилищни сгради в съответствие с определени критерии за допустимост. 
Собствениците на еднофамилни жилищни сгради, а за многофамилни – техните сдружения, кандидатстват пред общината, като подават заявления за кандидатстване/интерес, а критериите за подбор предвиждат сградите, които отговарят на изискванията, да получат 100% безвъзмездна финансова помощ и организационна подкрепа за изпълнение на обновяване за енергийна ефективност.
 
В тази връзка, Община Ботевград кани на 16.12.2015 г. /сряда/ от 18:00 часа в Общинската администрация - заседателна зала №15 - на среща за информация и разяснения по кандидатстването домоуправителите на:
 
многофамилни жилищни сгради в гр.Ботевград, които са масивни сгради и са проектирани преди 26 април 1999 г., и които са извън обхвата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради;
 
многофамилни жилищни сгради в гр.Ботевград с не повече от 35 самостоятелни обекта с жилищно предназначение, строени по индустриален способ: ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство); ППП (пакетно-повдигани плочи); ЕПК (едроплощен кофраж); пълзящ кофраж и разновидностите им, които са извън обхвата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.


Източник: balkanec.bg

Коментари (20)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Декември, 15:56

    Какво значи "еднофамилни жилищни сгради, чиито собственици получават социални помощи за отопление"? Всички ли собственици трябва да са получавали социални енергийни помощи или някой от тях?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Декември, 15:57

    Къде е поетът Пейо Пеев да го види това нещо, ще побеснее...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Декември, 16:17

    Заглавие: Oбщина Ботевград ще получи помощ
    Съдържание: Ботевградските мангали ще получат още помощи. За сметка на работещите идиоти!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Декември, 16:25

    Грешите № 3, не само така наречените "мангали" имат нужда от помощ. Като погледнете почти всички многофамилни сгради се нуждаят от това което се споменава в статията на Балканец.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 11 Декември, 16:29

    среща за разясняване на критериите за саниране на жилищни сгради

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Декември, 22:34

    Аз рядко греша, №4! Кой има нужда от помощ е едно, а кой я получава и краде - второ и трето! Има една хубава българска приказка "Болен здрав носи" - прочети я, ако не си!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Декември, 09:02

    №6 прав си, но всички заедно трябва да направим така, че болните да си заслужат помощите, а не само на готово да чакат.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 12 Декември, 10:25

    Брилянтно знам поговорките, включително и тази. Но не можем обаче да виждаме във всеки срещу нас като крадец, № 4. Сега Цоко Шоколада има дълг 23.000 лв. за ток - това е ясно. Има и други като него. Но че има нуждаещи си при ремонтите на покрива, а така също и по фасадата на сградата. Тамара Крумова беше убита от падаща мазилка

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Декември, 12:08

    7-ми! Какво значи, "болните да си заслужат помощите"?! Нима мислите, че болните трябва да Ви слугуват, да нарушават медицинските си показания, простаци-злобари-мръсници да разпиляват боклуците си, да не си чистят, да чакат хората с увреждания по принуда да им вършат мръсната работа и то безвъзмездно?! Това е садистичен цинизъм и нагла мръснишка простотия!? Пожелавам Ви _ да станете такива хора, които са с медицински противопоказания и ограничения, нежелани на пазара на труда за подходяща за тях работа, малтретирани по този циничен начин?! За да се научите да се поставяте на мястото на другите, които нямат друг избор и са по-зле от Вас! Безсърдечните егоисти и нагли простаци!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 12 Декември, 12:23

    7-ми! Какво значи, "болните да си заслужат помощите"?! Нима мислите, че болните трябва да Ви слугуват, да нарушават медицинските си противоказания, простаци-злобари-мръсници да разпиляват боклуците си, да не си чистят, да чакат хората с увреждания по принуда да им вършат мръсната работа и то безвъзмездно?! Това е садистичен цинизъм и нагла мръснишка простотия!? Пожелавам Ви _ да станете такива хора, които са с медицински противопоказания и ограничения, нежелани на пазара на труда за подходяща за тях работа, малтретирани по този циничен начин?! За да се научите да се поставяте на мястото на другите, които нямат друг избор и са по-зле от Вас! Безсърдечните егоисти и нагли простаци!!! КАК СЕ НАРИЧА ТОВА, КОГАТО ПО-МЛАДИ, ПО-ЗДРАВИ, ПО-РАБОТОСПОСОБНИ, ПО-БОГАТИ МРЪСНИЦИ СИ РАЗХВЪРЛЯТ БОКЛУЦИТЕ И ОТПАДЪЦИТЕ НА ОБЩИ, НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА, ПО ЦЯЛО ЛЯТО И ЕСЕН СЕ КЕФЯТ, КИКОТЯТ, ДРАЗНЕЩО, ВРЕДНО, ШУМНО КОСЯТ И ПОДРЯЗВАТ ГРАДИНАТА СИ, ПРАВЯТ ЦЕЛОГОДИШНО ОБИЛНО БОКЛУЦИ НА ДРУГИ ХОРА, НЕ ГИ ПОЧИСТВАТ, СЪЗДАВАТ НЕУДОБСТВА, НАРУШЕНИЯ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД И ДОРИ СЕ ПОДИГРАВАТ НА ХОРА, ПРИНУДЕНИ ДА ПОНЯСЯТ НЕГАТИВИТЕ, ДА СЛУГУВАТ НА ТЕХНИТЕ МРЪСОТИИ?!!! ЗАЩО ТЕЗИ ХОРА НЕ СА САНКЦИОНИРАНИ И ПРИНУДЕНИ?! ДА СЕ ВЗЕМАТ НЕОБХОДИМИТЕ РАДИКАЛНИ МЕРКИ?! ТОВА Е В ПРАВОМОЩИЯТА НА ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО, СЪОТВЕТНО НАРЕДБИТЕ И ЗАКОНИТЕ!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete