Четвъртък, 2 Май 2024, 04:29

Община Челопеч въвежда инициатива за рециклиране на стари дрехи и обувки

22 Март, 09:55
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 144 0


Жителите на община Челопеч вече имат възможност да предават стари дрехи и обувки за рециклиране, благодарение на новата инициатива на общинската администрация.

На обект "Пазарище" в община Челопеч е разположен специален контейнер, предназначен за събиране на стари дрехи и обувки с цел тяхното рециклиране. Тази инициатива е част от по-голямата кампания за превенция на замърсяването и подобряване на околната среда в общината.

Последните данни от проучвания през 2022 г. показват, че в България са изхвърлени над 100 хил. тона дрехи и битов текстил, като едва 2% от общото количество текстил, пуснато на пазара, се събира разделно. Това подчертава важността на инициативи като тази на община Челопеч за подпомагане на рециклирането и създаване на по-чиста среда.

"С тази инициатива целим да насърчим жителите на общината да се включат активно в превенцията на замърсяването и да допринесат за по-чиста околна среда," сподели представител на общината.

Контейнерът за събиране на стари дрехи и обувки ще бъде извозван напълно безплатно всяка седмица, а жителите на община Челопеч са приканени да се включат в тази инициатива и да помогнат за постигането на по-здравословна и екологично чиста среда за всички.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete