Понеделник, 20 Май 2024, 03:45

Община Етрополе бе домакин на информационен форум на тема : "Социално предприемачество - предизвикателства и възможности за развитие в Югозападен район"

12 Септември 2017, 20:13
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1540 0


Община Етрополе бе домакин на информационен форум на тема : "Социално предприемачество - предизвикателства и възможности за развитие в Югозападен район", който се проведе днес от 10.30ч. в Многофункционалната зала. Домакин на форума бе Димитър Димитров- кмет на община Етрополе, като събитието уважиха още: заместник - министъра на труда и социалната политика - Султанка Петкова, експерти от Министерство на труда и социалната политика, представители от Агенция за хора с увреждания, Марин Маринов-председател на Общински съвет Етрополе, Росица Христова-заместник-кмет на община Етрополе, Стефан Борисов-заместник-кмет на община Етрополе, кметове на съседни общини, кметове на кметства в община Етрополе, представители на социални институции в общината, представители на учреждения и бизнеса.
Приветствие към присъстващите отправиха : Димитър Димитров, заместник-министър Петкова и Марин Маринов.
Работата на форума започна с презентация на тема : " Местната власт в подкрепа на социалното предприемачество", която бе представена от Росица Христова и в която бе направен обстоен преглед на социалните услуги на територията на общината. След това бяха засегнати следните актуални теми:
-" Предизвикателствата пред социалната икономика в България"-представена от Теменужка Златанова-началник на отдел "Жизнен стандарт, доходи от труд и социална икономика, дирекция "Стратегическо планиране и демографска политика", Министерство на труда и социалната политика.
- "Социално предприемачество чрез подкрепа на самостоятелна стопанска дейност" , представена от д-р Тодорова
Споделени бяха добри практики на устойчиви социални предприятия за хората с увреждания от : Мими Иванова- управител на Общинско предприятие " Мир-И" ЕООД -гр.Етрополе, Доброслав Илиев-управител на Общинско предприятие " Пролет" ЕООД -гр.Пирдоп. Проведена бе и дускусия по наболели проблеми в социалната сфера.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete