Петък, 17 Май 2024, 09:31

Община Етрополе бе домакин на Национален туристически събор "Златна есен-Етрополе 2014"

29 Септември 2014, 15:51
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2481 6


В традиция се превръна провеждането на Национален туристически събор „Златна есен” в Община Етрополе. Туристическият събор се провежда в последната седмица на месец септември по случай Световния ден на Туризма.
От 1980 година Световната организация по туризъм отбелязва Световния ден на туризма на 27 септември, с цел да се насърчава усещането на международната общественост за значимостта на туризма и неговата роля за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфера на обществения живот.

Трети национален туристически събор “Златна есен – Етрополе 2014” бе проведен от 26 до 28.09.2014 г. на “Кокалското”, под патронажа на кмета на община Етрополе инж. Богомил Георгиев и със съдействието на Българска федерация по туризъм, клуб “Туризъм и екология” и “Алианс Български Командоси”.

Туристическият събор бе открит от заместник-кмета на община Етрополе Росица Христова. Госпожа Христова приветства участниците и им пожела успех в спортно-туристическите състезания. Тя сподели, че Общината е отворена за такива прояви в сферата на туризма и за в бъдеще ще продължи да подкрепя провеждането на подобни мероприятия. На откриването присъстваше Делка Кавъркова – секретар на Българска федерация по туризъм, която за трета поредна година провежда състезанията в туристическия събор.

В събора участие взеха 60 ученици от Етрополе (СОУ „Христо Ясенов”, Професионална гимназия „Тодор Пеев”, клуб “Туризъм и екология‘‘, „Млад командос”) и от Ботевград (ОУ ,,Никола Вапцаров”). Учениците, запалени по спорта и туризма се състезаваха в две възрастови групи, разпределени в 4 отбора в първа възрастова група (4–7 клас) и в 5 отбора във втора възрастова група (8 –12 клас) в спортно – туристически игри: майсторско управление на велосипед, дартс, стрелба с въздушна пушка, щафета, конкурс за най – хубава рисунка, посветена на Етрополе, палене на огън, опъване на палатка, оказване на първа долекарска помощ и художествена самодейност.
Комплексното класиране на трети национален туристически ученически събор за купа “Златна есен – Етрополе 2014” бе за І и за ІІ възрастова група.

В групата от 4 - 7 клас купа за първо място спечели отборът на ОУ „Никола Вапцаров” - град Ботевград с 24 точки. На второ място се класираха „Млад командос” - град Етрополе с 19 точки, а трето място заеха възпитаниците на СОУ „Христо Ясенов” с 14 точки. На четвърто място се нареди клуб „Туризъм и екология” с 12 точки.

В групата от 8 - 12 клас купа за първо място спечели СОУ „Христо Ясенов” - град Етрополе с 20 точки, за второ място Клуб „Туризъм и екология” - град Етрополе с 19 точки, за трето място Млад командос - град Етрополе - 16 точки. На четвърто място се класира Професионална гимназия „Тодор Пеев”- град Етрополе с 14 точки и на пето място ОУ „Никола Вапцаров” – град Ботевград с 7 точки.  
Медалите на спечелилите отбори в различните спортно - туристически игри връчиха ръководителите на отборите: Кати Дочева,  Цецка Николова, Мария Дочева от град Етрополе и Веселин Марков от град Ботевград.

Победителите бяха удостоени с купи, връчени им от секретаря на Българска федерация по туризъм Делка Кавъркова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Септември, 20:14

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Септември, 08:12

    Вместо в последния момент да се събират деца заедно с тези на близки и познати,за да се проведе събора,по-добре да се подпомага работата в тази насока с децата и най -добрите отбори от града да се състезават с такива от страната,а не от Ботевград

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Октомври, 20:04

    :wink: :uups: :!: :x :lol: :idea: 8) :P :shock: :o: :( :) :D :x :lol: 8) :conf: :shock: :roll: :twisted: :evil: :evil: :cry: :uups: :arrow: :idea: :?: :!: :wink:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: .... 2 Октомври, 20:35

    Abe ei mishko kak ne ot Botevgrad be deba i jmelaa debaa :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Венцислава 6 Октомври, 19:31

    Якисте и то много :o: :D :D :D :D

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete