Неделя, 8 Септември 2024, 02:55

Община Етрополе организира публична среща с проектанти, изпълнители, строителен контрол и граждани

15 Юли, 12:03
(1) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2286


За първи път ръководството на Община Етрополе организира публична среща относно изпълнението на проекти в състав проектанти, строителни фирми, строителен контрол (надзор) и граждани. Целта на срещата беше, жителите на община Етрополе да имат възможността да поставят лично своите въпроси, свързани с реконструкцията на общинските улици „Марко Проданов“, „Сливница“, „Георги Бакалов“, „Мария Мишева“, „Акация“, „Безименна“, „Чертиград“, „Пролет“, „Свещи пласт“, „Марийка Гаврилова“, „Александър Спасов“, „Асеновска“, „Александър Атанасов“ и „Христо Смирненски“. Предвид засиленият интерес към изпълнението на ремонтните дейности на тези улици, подадените сигнали и коментари в социалните мрежи, се очакваше да има значително по-голямо присъствие.

Бяха поставени редица въпроси относно хода на проектните дейности, качеството и сроковете по проектите, финансирани със заемни средства от Фонд Флаг в размер на 3 713 751 лв. Проектантите и строителите отговориха на въпросите, свързани с изпълнението и сроковете на основната реконструкция на посочените улици, а надзора – на тези, свързани с качеството.

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров информира присъстващите, че за да могат да се усвоят парите по проектите, те трябва да бъдат успешно завършени до края на месеца. По време на срещата стана ясно и че към днешна дата са изплатени близо 3 000 000 лв. и остава да се изплатят едва около 800 000 лв.

Инж. Васил Николов, който беше представител на фирмата изпълнител, лично се ангажира и успокои гражданите, че срокът ще бъде спазен и ремонтните дейности ще приключат до края на месеца.

Присъстващите се интересуваха и задаваха редица въпроси, свързани и с канализацията и ВиК услугите. Община Етрополе припомня на жителите, че тези въпроси би следвало да бъдат отправяни и насочени към ВиК София област, които са пряко отговорни за тази дейност.

Източник: Община Етрополе

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete