Неделя, 28 Април 2024, 20:38

Община Етрополе в еко надпревара между общини в България

8 Март, 10:40
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1126


Община Етрополе се включи във второто издание на конкурса за Eко отговорна община. Националният конкурс е част от кампания „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” на сдружение "BG Бъди активен" и се организира в партньорство с НСОРБ.

Целта на кампанията е все повече общини да се присъединят и да работят за ангажирането на гражданите, бизнеса, НПО сектора по темите, свързани с разделно събиране и рециклиране. Общината победител ще получи титлата "Еко отговорна Община на България 2024" и финансова награда, която да използва за облагородяване на публично пространство – парк, градинка, зона за отдих, в своята територия.

Конкурсът стартира през месец март и ще продължи до края на месец септември. Чрез организиране на различни кампании, събития или дейности, за събиране на пластмасови, стъклени, хартиени и метални отпадъци, както и информационни кампании за повишаване нивата на рециклиране и превенция на замърсяването, общините ще имат възможност да се съревновават за титлата "Община#БезОтпадъци".



Източник: Община Етрополе

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete