Петък, 3 Май 2024, 10:22

Община Костинброд отбеляза 6 май – Гергьовден, с откриване на обновения площад в центъра на село Градец

8 Май 2023, 10:27
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 171 0


Днешната дата се празнува всяка година в с. Градец като се организира курбан на манастира „Св. Георги“. Днес жителите на село отбелязаха освен празника си и откриването на изцяло обновения площад.

Площадът пред кметството и НЧ “Труд и просвета” е със сменена павирана настилка, озеленяване, пейки за отдих, беседка и нови сменени стълби, водещи към площада.

Събитието започна с Отец Николай, който отслужи водосвет за здраве и освети новия площад.

След отеца кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заедно с кмета на село Градец, г-жа Искра Димитрова и председателят на ОбС, д-р Атанас Тенев прерязаха трикольорна лента.

На днешното откриване присъстваха и заместник-кметът г-н Александър Ненов, кметски наместници на населени места, служители на общинска администрация-Костинброд и жители на село Градец.

Това е поредният обновен площад в община Костинброд. Ръководството на общината има за цел да бъдат обновени всички площади на нейна територия. Въпреки трудностите през последните години на територията на общината са обновени, централния градски площад „Иван Вазов“ и площадът в Първи район на град Костинброд – „Тодор Спасов“. С обновени площади са и село Петърч, село Голяновци, село Драговищица, село Опицвет, село Чибаовци, а от днес и село Градец. Предстои ремонт на площада и в село Богьовци.

Площадът обикновено е мястото, където местните жители могат да се срещат, комуникират и общуват помежду си. Обновяването на площада може да създаде удобни и приятни обществени пространства, които насърчават събирането на хората. Това спомага за по-силната общност и подобрява социалните взаимодействия.

Обновеният площад може да бъде място за провеждане на различни културни, спортни и обществени събития, които събират хората от селото и околните райони. Това не само създава възможности за забавление и развлечение, но и помага за укрепване на селската идентичност и насърчава туризма и икономическото развитие на региона. В село Градец се провежда един от прочутите фестивали в областта, а именно „Хайдушки ручей“, който се провежда всеки юни месец.

Не на последно място обновеният площад може да подобри качеството на живота на местните жители, като предоставя по-добри условия за отдих и рекреация. Новите пространства допринасят за физическото и психическото благополучие на хората към което се стреми община Костинброд.
Честит нов площад в село Градец! Ползвайте го със здраве!

Честит празник!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete