Събота, 4 Май 2024, 11:56

Община Костинброд откри две нови детски площадки в село Драговищица и село Голяновци

11 Ноември 2021, 20:44
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 505 0


Днес, в деня на почит към покровителя на семейството - Свети Мина, община Костинброд откри две нови детски площадки в село Драговищица и село Голяновци

Община Костинброд спечели два проекта в началото на 2021 година. Проектите са от обявения конкурс на МОСВ и ПУДООС за “Чиста околна среда 2021″ на тема “Обичам природата и аз участвам”.
В село Драговищица се изгради нова модерна детска площадка. Съоръженията в нея са по ПУДООС, а оградата, пейките и алята са финансирани от община Костинброд.

Само преди няколко години се откри детска площадка, дарение от Регионално ДЕПО- Костинброд, в непосредствена близост до обновения площад. Така от днес село Драговищица разполага с две детски площадки за децата от второто по-големина село в община Костинброд.
На 11.11.21г. в 11.00 часа, Отец Желязко отслужи водосвет за здраве. На освещаването присъстваха заместник-кметовете на община Костинброд инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, г-жа Албена Виденова- кмет на село Драговищица, общински съветници: г-жа Камелия Велкова, г-н Мариян Младенов и г-н Иван Иванов, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч, служители от общинска администрация, служители от социални центрове и жители на селото.

Вторият проект по ПУДООС се намира в село Голяновци. Там се изгради кът за отдих за малки и големи, включващ детски съоръжения и стрийт фитнес. Кметът на село Голяновци - г-н Симеон Спасов заяви, че село Голяновци с всяка изминала година се развива и се превръща в притегателно място за живеене.

Освен детската площадка и обновения площад, скоро ще бъде открит и чисто нов пенсионерски клуб за нуждите на пенсионерите от клуб „Жар-Голяновци“.
Отец Желязко отслужи водосвет за здраве и благополучие. Присъстващи на освещаването бяха заместник-кметовете на община Костинброд инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, общински съветници, кметове на населени места и служители на общинска администрация.

Изграждането на детски площадки в селата на община Костинброд продължава и ще продължава. В изминалия месец се поставиха съоръжения в село Чибаовци и в кв. „Захари Стоянов“ до Радиостанцията.

Продължаваме да градим за нашите деца!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (212)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete