Събота, 13 Юли 2024, 00:37

Община Костинброд ще отпусне средства за ремонт на камбанарията на църквата в с. Опицвет

8 Юли, 16:48
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 340 0


На 7 юли – храмовиятк празник на църквата "Св. Неделя" в с. Опицвет, отец Желязко Симонов отслужи молебен за здраве и освети вкусен курбан и хлябове, приготвени от ръцете на сръчни домакини от селото.

На празника присъстваха Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, инж. Красимир Дебеляшки – общински съветник, Гергана Величкова – кмет на село Опицвет, Венелина Манкова – секретар на НЧ „Разум-1922“, жители и гости на село Опицвет.

Десетки жители на селото и населени места от общината, сред които роднини, приятели и гости се събраха пред храм “Св. Неделя” да запалят свещичка за здраве на светлия празник.

Черквата е построена 1857-59 г. като е осветена през 1861 г. Намира се в центъра на село Опицвет и винаги е била добре поддържана от местни жители, кметицата на селото и отец Желязко Симонов.

През изминалата година кметът на община Костинброд пое ангажимента за реновирането на иконата на Света Неделя, която се намира на фасадата, над входа на храма. Иконата е вече поставена и показва входа на черквата.

През тази година ще бъдат отпуснати средства от община Костинброд за ремонт на камбанарията на храм “Света Неделя” в село Опицвет.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (128)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (32)
70% Complete
Всички са маскари. (58)
70% Complete