Събота, 4 Май 2024, 22:14

Община Костинброд стартира проектиране на мултифункционална спортна зала, басейн и нов футболен стадион (ВИДЕО)

6 Март, 18:09
(2) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 4171 0


„Започваме да проектираме внушителна мултифункционална спортна зала с над 2 хил. седящи места, басейн и нов футболен стадион.“

Това обяви в интервю за „Балканец“ кметът на община Костинброд Трайко Младенов.

Той допълни, че тази година е много емблематична за Костинброд, тъй като с поредица от събития ще бъде отбелязана 50-та годишнина от обявяването на Костинброд за град. През настоящата 2024-та ще бъде официално открит и Музеят на Костинброд – красива сграда, в която ще се провеждат също и изложби и спектакли. От общинския бюджет ще бъдат отделени и средства за археология – разконсервирането на Късноримската резиденция „Скретиска“.

„Тази година можем да се похвалим с няколко инвеститори клас „А“ /инвестиционни проекти, които надхвърлят 2 млн. лв./, чиито проекти ще реализираме благодарение на средства дадени от Българската агенция за инвестиции.

Сред приоритетите остават: на първо място асфалтиране на нови улици и нови пътища; на второ място – проекти във ВиК сектора и трето: изграждане на инфраструктурни обекти в областта на спорта.

Спечелихме много проекти за асфалтиране и за ВиК сектора, както и проекти за 4 физкултурни салона, които ще направим – три от тях в град Костинброд и един в голямото ни село Петърч.

Винаги сме били много активни в създаването на проекти, кандидатстването и отстояването им. При Капиталова програма, отпусната от държавния бюджет, в размер на около 1 млн. лв. за цялата ни община, ние вече с проектите, които ще бъдат реализирани, и то в настоящата и следващата година, сумата възлиза на над 40 млн. лв."

Цялото интервю с кмета на община Костинброд – Трайко Младенов, може да гледате тук:






Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete