Петък, 17 Май 2024, 09:07

Община Правец получи грамота за личен принос в кампанията "Да изчистим България за един ден"

2 Юли 2013, 21:12
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 6499 14


Днес Община Правец беше домакин на работна среща на общините от района на Стара планина. 
Срещата беше на тема "Да изчистим Стара планина", като имаше представители от десет общини - Антон, Златица, Челопеч, Пирдоп, Етрополе, Мирково и др. Присъстваха също Боян Бенов, зам. дир. на Дирекция по горите, Радка Бояджиева, гл.експерт на Дирекция по горите, инж. Богомил Георгиев, кмет на Етрополе, Васил Симеонов, зам.кмет на общ.Правец, Ирена Петкова, еколог на София обл. и др.
Мария Лазарова - мениджър на кампанията на БТВ, връчи грамота за личен принос в "Да изчистим България за един ден" на Община Правец. Тя сподели, че резултатите от тази кампания са били най-добри в община Правец. Нашата община е и с най-добри резултати от кампанията "Не изхвърляй", която имаше за цел да събере вторичните суровини като отпадъчен материал хартия и пластмаса. Община Правец е първенец в състезанието за най-чист регион и ще получи нови спортни съоръжения и баскетболни кошове за своя принос в кампанията "Да изчистим България за един ден", която се проведе на 20 април.
Мария Лазарова сподели, че днешната презентация на най-новата инициатива на БТВ е организирана в Община Правец с цел да се покаже добрият пример на общината и присъстващите да се запознаят с възможностите, които предвижда кампанията за напред, тъй като при съвместна  работа се постигат добри резултати. "Голямата цел на тази инициатива е да променя съзнанието, а това се постига с постоянство и колкото по-често имаме поводи да си напомняме за това, че трябва да бъдем отговорни, толкова по-добре", каза Лазарова.
Кампанията на БТВ "Да изчистим Стара планина" е от 13 до 20 юли. Целта е да бъдат почистени места извън територията на населените места. Всеки ще може да въведе в сайта на кампанията местата и датите за почистване.
Следващата кампания , която предстои да стартира, е "Да опазим Черноморието от замърсяване с пластмасови отпадъци". Подобна акция е реализирана в почистването на река Искър.


Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Юли, 21:51

    Браво на община Правец! Трябва повече общини да последват добрия им пример!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Юли, 22:18

    Браво на Правец, най-чистият и хубав град

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 2 Юли, 22:44

    :!: :!: :!: :!: :!: Правец е за пример :!: :!: :!: :!:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Юли, 06:50

    Съгласна съм с всичко това

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 3 Юли, 07:18

    :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :x :x :x :?: :?: :?:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Юли, 07:20

    :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :x :x :x :x :x :x :x :x :x :P :P :P :P

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 3 Юли, 07:39

    Не е много чист, няма достатъчно урни за боклук а и старите са в плачевно състояние. Ако тръгнеш от УКТЦ към центъра първото кошче за боклук, което ще срещнете е чак на средата на пешеходната зона малко преди хотел "Спарк", нали се сещате какво става като не намерират къде да си хвърлят боклука учениците, спортистите и гостите на града, които често минават именно по този маршут. Хвърлят го на алеите, в зелените площи и в дворовете. Някога имаше кошче на кръстовището за УКТЦ, един пиян наш съгражданин с джип го отнесе една нощ и от тогава никой не постави ново. Нямало пари в общината така ми казаха. За глупости пари винаги се намират а за чистота рядко. За един град се съди по чистотата на първо място, не се залъгвайте че Правец е много чист град, по сравнение с циганския Ботевград, да. Но в България има много по-бедни общини и малки селца и градчета, където чистотата е издигната в култ. Дори в Етрополе е по-добре. Към общинарите, намерете най-накрая малко пари и сменете тези амортизирани изпокривени и олющени кошчета с нови, и да не забравите да поставите едно там където посочих, под билборда на кръстовището за УКТЦ. :D

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 3 Юли, 09:24

    Правец е с най-много нерегламентирани сметища/боклуци от известно време а в същото време Василчо получава грамота и много важно палавата еколожка от областта нахално си прави някакъв имидж и имитира дейност. Защо не направят карта на незаконните сметища - м.Манастирица до ханчето, чешмата на пътя за Етрополе по цялото и поречие, м.Драганска в дола до казана за ракия, м.Боянска до циганите и казана за ракия, градското гробище срещу входа до пътя в храсталаците, горен Правец в реката до църквата, Чоевското, реката до Хижата на горското и Живковското, Поделението по пътя за р.Калница, над завода Микропроцесорни системи в дола на реката, всички те с битови и строителни отпадъци. Да Ви е честита пиар акцият :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 3 Юли, 10:03

    Забравил си под моста на магистралата в Разлив, всичко което се намира там трябва да бъде изхвърлено/унищожено. И един много важен проблем за който много малко хора знаят а тези които знаят предпочитат да си мълчат, защото имат интереси. От завод Грамер - Трудовец, което е в друга община си изхвърлят опасните токсични при горене отпадъци в нашата община - на сметището на Правешкия връх. При горенето на такъв вид отпадъци се образуват газове, които предизвикват ракови заболявания. Харесва ли Ви това, на мен не? :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 3 Юли, 13:01

    При влизане на село Равнище са складирани контейнери с опасни химически отрови по които контейнери има разлято от това съдържание. Ние хората от близките села вдишваме тези отрови и никой не обръща внимание.
    Всеки ден пътувам от с.Видраре и немога да повярвам, че този кмет не е видял какво се случва.
    Обръщам внимание да се вземат незабавни мерки!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete